Ливърпул победи Арсенал с 2:0 в мач от 1/32-финалите на

...
Ливърпул победи Арсенал с 2:0 в мач от 1/32-финалите на
Коментари Харесай

Арсенал преклони глава пред Ливърпул

Ливърпул победи Арсенал с 2:0 в мач от 1/32-финалите на ФА Къп, игран на „ Емиратс “ в Лондон. Двата отбора уцелиха общо три греди – една за „ артилеристите “ и две за мърсисайдци.

Гостите поведоха в 81-вата минута, когато Якуб Кивиор си вкара автогол, а в добавеното време на срещата Луис Диас постави точка на разногласието.

Още в третата минута Арсенал стигна до първото състояние в мача, откакто Аарън Рамсдейл изрита топката мощно напред за Рийс Нелсън, който я пое в наказателното поле и стреля към десния ъгъл, само че около вратата.

В 12-ата минута шансът не бе на страната на „ топчиите “, откакто Мартин Йодегор пое топката в наказателното поле и насочи удар, който обаче срещна напречната греда на вратата, защитавана от Алисон Бекер.

Ливърпул изравни статистиката на гредите в 45-ата минута. Трент Александър-Арнолд получи приказен пас, стреля от ръба на наказателното поле, само че разтресе напречната греда на вратата на Рамсдейл.

В 50-ата минута Букайо Сака се включи в наказателното поле и засече центриране, само че ударът му бе блокиран.

Четири минути по-късно отбраната на Арсенал изпусна Дарвин Нуньес, който стреля от границата на наказателното поле, само че ударът му мина на косъм от левия непряк дирек.

В 59-ата минута Кай Хаверц центрира към Букайо Сака, който стигна до топката, само че ударът му мина над вратата.

В 78-ата минута Луис Диас получи пас, разсякъл отбраната на Арсенал, стреля към долния десен ъгъл, само че Аарън Рамсдейл реагира по великолепен метод, с цел да предотврати попадение във вратата си.

Минута по-късно шансът се усмихна на „ топчиите “, откакто Диого Жота засече центриране от корнер с глава, само че топката срещна напречната греда за общо трети път от началото на дуела.

В 81-вата минута натискът на Ливърпул даде резултат и мърсисайдци поведоха в резултата. Трент Александър-Арнолд центрира точно от директен свободен удар вдясно от вратата на Рамсдейл, а в опита си да почисти топката Якуб Кивиор си означи автогол – 1:0 за Ливърпул!

Дълбоко в добавеното време на срещата гостите доближиха и до второ попадение. След доста бърза контраофанзива Диого Жота изведе Луис Диас на добра позиция, колумбиецът стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл и оформи крайното 2:0 в интерес на Ливърпул.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР