Ливърпул излезе с официална позиция относно скандалното съдийство на дербито

...
Ливърпул излезе с официална позиция относно скандалното съдийство на дербито
Коментари Харесай

Ливърпул излезе с официално изявление след съдийския гаф

Ливърпул излезе с публична позиция по отношение на скандалното съдийство на дербито против Тотнъм от седмия кръг на Висшата лига.

Системата за видеоповторения провокира кавги след мача поради две доста противоречиви решения. Първото аления картон на Къртис Джоунс и по-скандалното незачетения гол на Луис Диас поради несъществуваща засада. 

От ВАР стаичката даже не си направиха труда да начертаят станалите обичайни линии, с цел да се види, че в действителност нападателят на Ливърпул е в постоянна позиция.

Веднага след мача от PGMOL признаха, че " забележителна човешка неточност " е довела до отменянето на гола на Луис Диас в 34-ата минута. С това попадение, Ливърпул щеше да поведе на Тотнъм. Вместо това, единствено две минути по-късно, Хюн-мин Сон откри резултата за Тотнъм.

Ето какво написаха от Ливърпул:

Футболен клуб Ливърпул приема признанието на PGMOL за техните провали нощес. Ясно е, че вярното използване на законите на играта не се случи, което докара до подкопаване на спортната честност.

Ние изцяло одобряваме натиска, под който работят длъжностните лица на мача, само че се допуска, че този напън се облекчава, а не се утежнява от съществуването и използването на VAR.

Следователно е незадоволително, че не е предоставено задоволително време, с цел да се разреши вземането на вярното решение и че не е имало следваща интервенция.

Това, че такива пропуски към този момент са категоризирани като „ забележителна човешка неточност “, също е недопустимо. Всички резултати би трябвало да се откриват единствено посредством обзор и при цялостна бистрота.

Това е от жизненоважно значение за надеждността на бъдещото взимане на решения, защото се ползва за всички клубове с наученото, употребявано за възстановяване на процесите, с цел да се подсигурява, че сходна обстановка няма да възникне още веднъж.
 
Междувременно ще проучим набора от налични варианти, поради ясната нужда от ескалация и разрешаване.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР