Ливърпул, Челси и Премиър лийг дружно осъдиха скандиранията на феновете

...
Ливърпул, Челси и Премиър лийг дружно осъдиха скандиранията на феновете
Коментари Харесай

Ливърпул, Челси и Премиър лийг осъдиха скандирания на фенове по време на мача снощи

Ливърпул, Челси и Премиър лийг заедно осъдиха виковете на почитателите на " сините " нощес, които викаха  “Убийци " и " Винаги жертви "  към почитателите на Ливърпул - отпратка за нещастието на стадион “Хилзбъро ” през 1989 г. Това се случи през първото полувреме на мача нощес сред двата тима на " Стамфорд Бридж ".

Oт Ливърпул обявиха в публично изказване: “Знаем какво влияние оказват тези гнусни викания върху тези, които не престават да страдат вследствие на футболните нещастия. За тяхно положително това би трябвало да спре ".

В обществените мрежи пък “сините ” от Лондон написаха: “Челси осъжда несъответствуващите викания, идващи от някои почитатели на домакините по време на мача довечера ( б.ред . - снощи). Омразните викания нямат място във футбола и се извиняваме на всички, които са били афектирани от тях ”.

От Премиър лийг също осъдиха възгласите на мача. “Продължаваме да третираме това като недопустим проблем и за нас е приоритет да се оправим с него “,  обявиха от Лигата.

Полуфиналът за ФА Къп през 1989 година сред Ливърпул и Нотингам Форест беше сцена на най-голямата спортна покруса във Англия, когато 97 почитатели на Ливърпул изгубиха живота си, премазани на препълнените трибуни на " Хилзбъро " в Шефилд.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР