Литва обяви днес, че разширява ограниченията върху търговията през територията

...
Литва обяви днес, че разширява ограниченията върху търговията през територията
Коментари Харесай

Литва разширява ограниченията върху търговията в Калининград


Литва разгласи през днешния ден, че уголемява рестриктивните мерки върху търговията през територията си с съветския балтийски ексклав Калининград, защото влязоха в действие поетапните ограничения по оповестените по-рано наказания на Европейския съюз против Москва.

Сред спомагателните артикули, неразрешени от тази заран, са бетон, дървесина, алкохол и промишлени химикали на алкохолна основа, заяви представител на литовските митници.

В петък Русия предизвести Литва и Европейския съюз, че може да предприеме " строги ограничения " против тях, в случай че преносът на някои артикули за и от Калининград не бъде обновен " в границите на идващите дни ".

Ограниченията в търговията бяха увеличени, защото държавните управления, пазарите и фирмите се тормозят, че Русия може да реши да удължи прекъсването на най-големия индивидуален газопровод, по който се доставя съветски газ за Германия, след планувания 10-дневен интервал на поддръжка.

Калининград граничи с страните от НАТО и Европейския съюз Литва и Полша и за транспорта на множеството артикули разчита на железопътни линии и пътища през Литва. От 17 юни крайбрежната територия е отрязана от някои товарни транспорти от континентална Русия според глобите на Европейски Съюз, наложени поради съветската инвазия в Украйна.

Стоките, които попадат в филантропичните или главните категории, като да вземем за пример храни, са освободени от глобите.

Спорът за изолацията на Калининград слага на тестване решимостта на Европа да ползва глобите, като усилва опасенията за ескалиране на борбата с Русия, откакто други ограничавания принудиха Москва да не изплаща задълженията си.

В края на юни европейските чиновници, с поддръжката на Германия, потърсиха компромис за разрешаване на казуса. Източници на Ройтерс обаче обявиха, че Литва - някогашна руска република, която в миналото е била под съветско владичество, има съществени запаси по отношение на това, което може да се преглежда като отстъпка пред Москва.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР