Лицата, които са представени в проектокабинета на Има такъв народ,

...
Лицата, които са представени в проектокабинета на Има такъв народ,
Коментари Харесай

Христо Проданов: БСП няма ангажимент към това правителство и претенции към министрите

Лицата, които са показани в проектокабинета на " ИТН ", са непознати. Не мога да разясня хора, които не познавам, само че не съм сюрпризиран, тъй като в последна сметка " ИТН " това заявяваха, че ще предложат такива хора, които не са се занимавали с политика и почти това направиха.

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България” Христо Проданов по Българска национална телевизия. Днес на съвещание на Националния съвет ще се вземе надлежно решение за по-нататъшните дейности на Българска социалистическа партия.

Той посочи, че Българска социалистическа партия са били транспарантни от първия до последния миг - нямат ангажимент към това държавно управление, не вземат участие в договаряния за коалиция и нямат искания към министрите.

" До края на деня всичко за тези хора ще излезе нескрито. Знаете интензивността и на медии, и на анализатори. Ние също се интересуваме от личността на тези хора, от тяхното минало, за нас е значимо те да са с безупречно минало и да са експерти в сферите, в които са препоръчани да вземат участие да организират политиката на едно вероятно бъдещо държавно управление ", разяснява Проданов.

Той добави, че са открити общите сред двете партии неща, към този момент има показан състав на кабинета, другото, което държат от Българска социалистическа партия - е да има политически акт, документ, политическа декларация или нещо друго, в което ясно да се поеме ангажимент за провеждането на съответни политики.

" Ако това не се случи най-вероятно Националният съвет няма да ни даде глоба да подкрепим такова държавно управление, тъй като ние на практика в тези диалози не участваме за сформиране на коалиция, ние участваме в тези диалози за поддръжка на избрани политики, И в случай че това държавно управление подсигурява, че ще извърши тези политики в обозрими къси периоди, вероятно ще дадем такава поддръжка. Ако то не се заеме с подобен ангажимент, ние нямаме съображение на какво да дадем тази поддръжка ", изясни зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР