Литовецът Валдас Дамбраускас е новият старши треньор на . 43-годишният

...
Литовецът Валдас Дамбраускас е новият старши треньор на . 43-годишният
Коментари Харесай

Официално: Литовец е новият треньор на Лудогорец

Литовецът Валдас Дамбраускас е новият старши треньор на. 43-годишният експерт, който остави отлични усещания с работата си в литовското, латвийското и хърватското състезание, беше предпочетен от управлението на клуба пред няколко именити български и задгранични експерти, с които бяха водени интензивни диалози в дните към Коледа.

Дамбраускас е в полезрението на Лудогорец от няколко години поради репутацията му на един от най-прогресиращите млади треньори и затова бе поканен на диалози. Той впечатли притежателите на Клуба Кирил и Георги Домусчиеви с концепцията си за развиването на тима и вижданията си за игровия образ на Лудогорец, поради което получи доверието да застане отпред на деветкратните първенци.

Дамбраускас идва в България за началото на подготовката с екипа си, който включва помощник треньор, кондиционен треньор и видео анализатор. В щаба му остават, експертът " Спортни науки " Иън Кол, анализаторът Рафаел Ферейра, както и треньорът на вратарите Здравко Здравков. Дамбраускас ще бъде показан пред медиите идната седмица в София.

Валдас Дамбраускас приключва висшето си обучение в Англия през 2009 година Дипломата му е от влиятелния London metropolitan university. Впоследствие работи в Брендфорд, както и в няколко локални школи. За последно бе треньор на хърватския, с който приключи на трето място есенния сезон в локалното състезание. Преди това е водил латвийския РФС, с който печели купата на страната, както и литовските Екранас и Жалгирис. С клуба от Вилнюс е повторен първенец на Литва. Дамбраускас е бил селекционер и две национални гарнитури на някогашната руска република.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР