Литературният критик и писател Марин Кадиев и историкът и етнолог

...
Литературният критик и писател Марин Кадиев и историкът и етнолог
Коментари Харесай

Марин Кадиев и Райна Каблешкова с приз „Следовници на народните будители – Пловдив“ за 2017 година

Литературният критик и публицист Марин Кадиев и историкът и етнолог Райна Каблешкова са тазгодишните носители на званието „ Следовник на националните будители – Пловдив 2017 ”, което бе връчено за 16-и път в града под тепетата на публична гала в Народната библиотека Иван Вазов ”. Събитието се провежда обичайно от съдружие „ Мемориал на духовността “, НБ „ Иван Вазов “, Общински читалищен съюз със съдействието на Община Пловдив, а наградите се раздават по случай 1 ноември – Деня на националните будители.
 Историкът и етнолог Райна Каблешкова. Историкът и етнолог Райна Каблешкова.
Двамата тазгодишни носители получиха от председатеря на УС на Сдружение „ Мемориал на духовността ” Радка Колева „ Ритон – имитация с протомет на кон “ от съкровището от село Борово, което се свързва с одриския цар Котис Първи (383 – 359 прочие н.ера). Марин Кадиев и Райна Каблешкова получиха приветствени адреси и цветя от името на заместник-кмета по просвета и туризъм инж. Александър Държиков.

 Марин Кадиев и Райна Каблешкова с приз „ Следовници на националните будители – Пловдив “ за 2017 година

„ Българската история свидно пази в паметта си имената на доста персони, които с горделивост назоваваме национални будители. Тези дейци, съдействали за духовното израстване на нацията, са оставили трайни следи в нашата история. Вярвам, че всяко време има своите будители. Днес, пазителите на българската просвета, словесност, обучение, обичаи и нематериалност се трансформират в следовници на националните будители. Продължавайте да бъдете образец за младежите и дано с всеки минал ден, всички ние, въодушевени от хора като Вас, да ставаме по-добри и да възкръсва вярата в полезностите, които същински осмислят човешкия живот “, се споделя в обръщението на зам.-кмета Държиков към наградените „ Следовници на националните будители – Пловдив “ за 2017 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР