Listen Without Prejudice Vol 1. е вторият солов албум на

...
Listen Without Prejudice Vol 1. е вторият солов албум на
Коментари Харесай

Сингъл от покойния Джордж Майкъл

" Listen Without Prejudice Vol 1. " е вторият солов албум на Джордж Майкъл. Песните в албума са аранжирани, продуцирани и съвсем напълно написани от самия него. Албумът утвърждава Джордж Майкъл като един водещите актьори на международната сцена - освен като реализатор, само че и като създател.

Зашеметяващият триумф на първия независим албум на Джордж - Faith - го изстрелва на върха на класациите, носи му голяма популярност и го подрежда измежду малцината актьори с мултимилионни продажби по целия свят.

Това, несъмнено, е осъществен план-мечта за лейбъла, само че Джордж Майкъл има други проекти. Той не може и не желае да бъде 24-часова поп звезда, непрекъснато под светлините на прожекторите и обект на медийно внимание.

Джордж Майкъл взема решение да следва креативните си инстинки във връзка с музиката, която основава. Той взема решение, че негова снимка няма да участва на обложката за идния албум " Listen Without Prejudice Vol. 1 " и че, няма да взе участие физически в рекламната акция за албума (с изключение на няколко селектирани интервюта). Вместо това, Джордж Майкъл дава на музикалната компания видеоклип, режисиран от Дейвид Финчър. Това е видеото към сингъла " Freedom! " 90 ", в което вземат участие пет от най-популярните хубавици в света с липсинк осъществяване на мястото на Джордж. Всичко това води до различия сред Джордж Майкъл и Sony Music за метода, по който би трябвало да се популяризира албума.

Албумът става мултиплатинен бест-селър, номер едно в класацията на Англия, задминава продажбите на Faith и доближава 4 пъти платинен статус. Звученето на песните в " Listen Without Prejudice Vol 1 " прекатурват значително визиите в поп музиката все още и за всички излиза наяве, че един международен актьор разрушава стандартите, с цел да тръгне по личен път.

Малко след премиерата на албума, Джордж Майкъл среща огромната си обич - Анселмо Филипа. Гневът от ранната и трагична гибел на Анселмо дружно с неудовлетвореността на Джордж Майкъл от маркетинговата акция на албума, която лейбълът му организира в Съединени американски щати, довеждат до решението на актьора да заведе трудно правосъдно дело против Sony Music. Заради правосъдните каузи с музикалната компания, Джордж Майкъл е блокиран като актьор за близо две години. През това време той взима съзнателното решение да канализира цялата си сила и старания в оспорването на изискванията на общоприетия звукозаписен контракт в поддръжка на всички актьори. Джордж Майкъл губи делото против Sony Music, само че печели персоналната си и артистична независимост, за която копнее.

Двадесет и шест години по-късно, Джордж Майкъл и Sony Music от дълго време са се помирили. " Listen Without Prejudice Vol 1. " остава удивително, неподвластно на годините и трендовете произведение: от прочувствената протестна ария " Praying For Time and Mother " s Pride " до лиричната " Cowboys & Angels " през автобиографичната " Freedom! " 90 ". Това е музиката, в която Джордж Майкъл е изцяло предан.



На 20 октомври ще излезе албумът " Listen Without Prejudice Vol.1 / MTV Unplugged ". За първи път като част от Deluxe версията и двойното 2CD издание на юбилейния албум, ще бъде включена и ремастерирана версия на незабравимия акустичен концерт на Джордж Майкъл за сериите MTV Unplugged от 1996 година.

Концертът, състоял се на 11-ти октомври 1996г., в " Три Майлс Айлънд Студиос " в Източен Лондон, включва 10 от най-големите шлагери на Джордж Майкъл от интервалите на Wham!, Faith, Listen Without Prejudice Vol.1 (Freedom " 90), показани по един извънредно съкровен и прочувствен метод. Оригиналният албум " Listen Without Prejudice Vol 1 " ще бъде преиздаден на винилова плоча и в цифров формат.

В поддръжка на идното юбилейно издание " Listen Without Prejudice Vol.1 / MTV Unplugged ", Channel 4, BBC Worldwide и Sony Music показват " Freedom: George Michael (w/t) ", един непредвиден и трогателен нов филм с гласа на самия Джордж Майкъл.

Във кино лентата вземат участие още Стиви Уондър, Елтън Джон, Марк Ронсън, Мери Джей Блайдж, Тони Бенет, Лиъм Галахър, Джеймс Кордън, Рики Жерве, супермоделите на 90-те от видеото на Freedom! " 90 (Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън, Синди Крауфорд, Татяна Патиц и Линда Еванджелиста) и други.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР