Лишените от свобода в затвора в Пловдив, които са участвали

...
Лишените от свобода в затвора в Пловдив, които са участвали
Коментари Харесай

Мъка в пловдивския затвор! Спряха великденските отпуски заради Пелов и Колев

Лишените от независимост в пандиза в Пловдив, които са взели участие в другите Великденски състезания на управата на зандана и са се класирали на първите места, няма да бъдат награждавани с отпуски. Причината е затегнатият режим в пандизите у нас след бягството на рецидивистите Радослав Колев и Владимир Пелов, съобщава „ Монитор ”.

 
Въпреки това от управата на пандиза в Пловдив са се погрижили лишените от независимост да не скучаят по време на Великденските празници с разнообразни креативен и спортни съревнования. Най-важният конкурс е бил за най-красиво великденско яйце и е бил извънредно оспорван.  В него са взели участие шест групи лишени от независимост с по трима индивида. Сред тях са били и наказаните на пожизнен затвор за убийства, които са смазали конкуренцията и са заели първото място със своите най-красиво боядисани великденски яйца. Индивидуален победител от състезанието е Орлин от шеста група. 
 
Празничните мероприятия в пандиза в Пловдив не престават на 8 април, в неделя, от 11 часа, когато за лишените от независимост в Пловдив ще има Божествена литургия. Тя ще бъде отслужена от отец Милен Недев в затворническия параклис. Учениците от учебно заведение „ Любен Каравелов ”, които обичайно на огромните празници посещават лишените от независимост и ги радват с осъществявания на национални песни, ще го създадат на 11 април.
 
Също за идната седмица ще се организира различен концерт, който е бил отсрочен отново поради бягството на софийските рецидивисти от пандиза. Над 100 козунака ще раздадат на пандизчиите вярващи от Евангелската черква „ Живот, посредством Христа ”, адвентисти, и съботяни. За лишените от независимост зад стените на пандиза в Пловдив управата провежда и спортни надпревари – футбол и волейбол. За разлика от други години, в този момент лишените от независимост ще се простят с най-желаната премия – домакински отпуск. Причината още веднъж е бягството от софийския затвор.
 
В празничната Великденска стратегия в пандиза в Пловдив вземат участие и 38-те възпитаници в първи и втори клас в учебното заведение зад решетките. Миналата седмица първолаците и второкласниците пандизчии са изнесли рецитал пред съкилийниците си, имало е даже родителска среща преди ваканцията. Наградите за спечелилите в другите затворнически състезания ще са съгласно Закона за осъществяване на наказванията, като тази година те биват редуцирани до спомагателна колетна пратка и писмени похвали.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР