Липсващ превод спаси мъртвопиян германец от 2 бона глоба и

...
Липсващ превод спаси мъртвопиян германец от 2 бона глоба и
Коментари Харесай

Пиян германец отърва 2 бона глоба в Пловдив, не разбирал бъл...

Липсващ превод избави мъртвопиян немец от 2 бона санкция и лишаване на книжката за 24 месеца. Чужденецът шпорил с аудито си в " Тракия ". Бил спрян за полицейска инспекция на кръстовището на ул. „ Недялка Шилева “ с ул. „ Цар Симеон “. Униформените отчели, че седналият зад кормилото мирише мощно на алкохол и че бил със забавени реакции. Бил поканен да излезе и видяли, че залита.

Германецът отказал да му бъде осъществена проба за приложимост на алкохол. Бил публикуван ваучър за здравно проучване, само че той не поискал да даде кръв. Последвал акт за 2 бона и лишаване на книжката за две години. Полицаят, съставил акта, декларирал, че по време на инспекцията е общувал с германеца на български език и той почти го разбирал. Според разпитани очевидци обаче германецът не владее български език и не поддържа връзка на него.

Актът и наказателното разпореждане обаче му били връчени на български, без превод на немски, което съгласно съдът е накърняване правата и законните му ползи да взе участие пълноценно в производството против него. 

На това съображение магистратите отменили глобата и постановили Министерство на вътрешните работи да поеме разноските по делото. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР