Липсата на канализация и сметоизвозването са едни от основните инфраструктурни

...
Липсата на канализация и сметоизвозването са едни от основните инфраструктурни
Коментари Харесай

Инфраструктурата и канализацията остават най-наболели проблеми в Бояна

Липсата на канализация и сметоизвозването са едни от главните инфраструктурни проблеми на кв. Бояна. Това показа в ефира на Радио София Красимир Мунев, ръководител на УС на гражданско съдружие " Бояна сме ".
По думите му с изключение на позитивни неща като приключения градеж на детска градина и поетите финални стъпки за построяването на детска ясла, проблеми не липсват.

" В Бояна още веднъж няма да има канализация, до момента в който нашите съседи от Драгалевци може да чакат, че тази година ще стартира построяването на канализация в техния квартал ", показа Мунев.

По думите му " Почти съответно е снегопочистването, за разлика от сметоизвозването, което е в плачевно положение още веднъж ". Той добави, че е имало течове и наводнения на изби в квартала, както и проблеми с уличното осветяване.

Параметрите за презастрояване, изоставените коли и трафика са също част от въпросите на които той се спря.

По тематиката се включи и Теодор Петков, кмет на Район " Витоша " . Той разяснява също казуса с изоставените коли, като сподели, че процедурата по премахване на такива мпс-та е тромава и от откриването на автомобила до действителното му пренасяне минават към 6-7 месеца.

Направена е подписка по параметрите за застрояване, която е била подадена към Столична община и се чака решение. Петков добави, че се вършат срещи с представители на експлоатационните сдружения, в това число и с представители на Столичния инспекторат.

Той разяснява и идния ремонт на лифтовете, както и, че това ще генерира трафик, който инфраструктурата няма да може да поеме.

Още детайлности можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР