Липсата на държава принуди чак ямболското село Зимница сформира доброволчески

...
Липсата на държава принуди чак ямболското село Зимница сформира доброволчески
Коментари Харесай

Всички треперят от Бараганския – главатарят на Карнобат

Липсата на страна принуди чак ямболското село Зимница образува доброволчески отряд, с цел да се пази от групата му

Има един човек, чиято незаконна империя се ръководи от автокъща в Карнобат, и този човек от години е считан за биг боса на региона, защото е недостижим за органите на Министерство на вътрешните работи, за данъчните управляващи, Агенцията за сигурност на храните, АПИ. Той е по-силен от кмета, по-силен от държавната власт. И по този начин е от доста години.

Нарича се Недялко Христов, на 48 години е, фамилен, с двама малолетни сина, формалният му адрес е в къща в карнобатското село Детелина, само че на процедура всичко, което се случва под повърхността на закона в Карнобатско през последните години, се управлява от по този начин наречения Авто сервиз " Халея ” на ул. „ Москва ” №171.

Ако в петък, 9 септември 2022 година, журналистка от бургаския уебсайт не бе показала храброст да разгласява вест, основаваща се на клюки и непотвърдена от публична държавна институция, няколко часа по-късно той по този начин и нямаше да бъде задържан, а щеше да продължи да дирижира проведената си незаконна група, занимаваща се с палежи, обири на коли, рекет, трафик на мигранти, обири на селскостопанска продукция, която се продава в незаконната му зеленчукова борса, устроена на самия основен път I-6.



Това видео е снимано през днешния ден преди обед. Заварихме на място част от доближените на Бараганския хора. В Карнобат се приказва, че тук много младежи идват, само че не, с цел да купуват зеленчуци

 

В Карнобат съвсем няма семейство, в което да не се знае кой популяризира опиатите в центъра на града. Предлагането и използването на дрога към този момент са в пандемични размери, има и малолетни лица, изпратени в комуни и психиатрия.
 Публикация на Недялко Христов във Facebook от 2020 г.
Недялко Христов, прочут с прякора Бараганския, с днешна дата се намира в ареста в Нова Загора, разбра Флагман по всекидневен път – от свои източници в Министерство на вътрешните работи и Окръжната прокуратура в Бургас. Прибран е в петък. Няма да е за дълго, тъй като над него е обтегнат здрав чадър от властта, освен това не от през вчерашния ден. Няма друго пояснение, щом от него треперят даже и кметове на обитаеми места в община Карнобат. Като кметът на село Кликач – Хюсеин Кьосе, да вземем за пример.

През април т.г. на кмета пламва персоналният автомобил Опел Зафира. Това става броени часове, откакто Кьосе направил забележка на локалната жителка Гюлшен Х., чийто двор е бил трансфорат в нерагламентирано място за развъждане на голям брой добитък, имало и разлагащи се скотски трупове. Казал ѝ, че ще се наложи да бъде глобена от отдел „ Екология ” – поради редовно нарушение на нормите за непорочност.

„ Има следствие, хванати са подпалвачите, единият подпалвач е наследник на Гюлшен, само че аз повече не мога да ви кажа. Потвърждавам, че забележката ми като кмет бе последвана от палежа ”, сбит беше Кьосе, който съгласно локалните хора е изплашен, с цел да не се стигне до по-сериозно посягане върху него и фамилията му.

На всички е известно, че двамата задържани, трансформирали кметската кола в купчина желязо, са свързани с Бараганския и са негови маши.

Коя обаче е Гюлшен?

На 22 юни т.г. Бараганския е задържан за трафик на 13 незаконни мигранти, самоопределящи се като афганистанци. Превозвал ги в региона на село Дядово с Фолксваген Туарег. Оказва се, че автомобилът е благосъстоятелност на Гюлшен от село Кликач, само че тя отхвърля пред органите на Министерство на вътрешните работи да има нещо общо с превозването на незаконните мигранти от турската граница до вътрешността на страната – единствено била оставила колата си в автосервиза на Бараганския за ремонт. На 27 юни Районният съд в Нова Загора постанова на карнобатския необут мярка за неотклонение „ домакински арест ” и против него е формирано досъдебно произвеждане за каналджийство. Пропускат да му сложат гривна – дали съзнателно, или не, това на процедура си го оставя изцяло свободен за разбиранията му човек, който продължава да „ вършее ” надалеч зад рпределите и на общината Карнобат.

Отвреме в точния момент се появява в съдилища и прокуратури, където против него и групата му текат всякакви производства. Например на 5 август т.г., по информация на Районна прокуратура-Бургас, той се е явил в териториалното им поделение в Айтос, с цел да бъде разпитан за кражба, осъществена на 10 февруари т.г. в айтоското село Пирне. От землището на селото той  отмъкнал селскостопанска машина за 2600 лв..

Два дни по-късно, през нощта на 7 август, Бараганския шета из градините на ямболското село Зимница, където са пропищели точно от набезите на бандата му. Чезне им селскостопанска продукция през цялото лято, хората знаят къде се пласира краденото, само че защото не намират отбрана от органите на властта, вземат решение да се провеждат в непринуден отряд. Същата нощ татко и двама синове, които са дежуряли край бостан с пъпеши в землището на село Зимница, получават сигнал, че групата на Бараганския доближава собствеността им и ще товари готови на купчини пъпеши. Говори се за създадени изстрели от огнестрелно оръжие, с каквото е бил въоръжен предводителят на бандата. Той обаче е бил обезвреден и обичай като куче. С комоцио и натъртени ребра Бараганския е бил изхвърлен на пътя, където е открит и закаран в ямболската болница. На лекарите претрепаният необут споделил, че се самонаранил, лекували го известно време. Когато почнал да оздравява, той се прибрал в автосервиза и траял да управлява схемите. Оказва се, че сред ОДМВР-Ямбол и ОДМВР-Сливен някъде се къса връзката за карнобатския „ воин ”, който не би трябвало въобще да не си е подавал носа отвън стените на дома му в село Детелина, където е адресната му регистрация и с който факт служителите на реда от Карнобат пък би трябвало чудесно да са осведомени.

Близо две седмици из района се носи славата на наказателния отряд от Зимница, където народът, към този момент обезверен от неналичието на страна, раздава правдивост и е санкционирал не какъв да е, а самия Недялко Христов Бараганския.

Къде се осъществят зеленчуците и плодовете от кражбите?

Днес наш кореспондент опита да купи любеница от огромния зеленчуков магазин навън, пред самата автокъща „ Халея ”, досами основния път I-6, който е и доста оборотен. От сниманото от нас видео се вижда асортиментът на магазина, етикети липсваха. Репортерът ни бе пропъден от двама яки млади мъже с държание, което могат да си разрешат, единствено в случай че са сигурни, че имат мощни настойници.

Флагман пита:

Областното управление на Агенция „ Пътна инфраструктура ” знае ли за този обект, който основава ежеминутна причина за ПТП, защото колите безусловно блокират пътното платно?
 Автокъща „ Халея ” се намира против гробищата на града
Питаме Областната дирекция по сигурност на храните дали управляват въпросния търговски обект навън? Известно е, че БАБХ има офис в Карнобат с четирима инспектори, които са локални хора.

Питаме Община Карнобат издавала ли е позволение на автокъщата, в чиито двор се намира магазинът да реализира сходна активност?

И най-после, защото целият град Карнобат приказва, ние питаме началника на РУ-Карнобат Владимир Христов и подчинените му, дали засичат постоянно зад кормилото на разнообразни коли по улиците на града две малолетни момчета – на 17 и на 16 година? Някога проверявани ли са тези момчета – за владеене и разпространяване на опиати?

И това е единствено върхът на айсберга през последните 2 години. През 2015 година бе разкрита дребна част от незаконния автопарк, формиран от крадени коли точно край с. Детелина – родното село на Недялко Христов. Не разполагаме с данни по-късно да се е стигнало до присъда в правосъдна зала. В Карнобат се приказва, че зад тила си Бараганския има ликвидиране на пътя по несъобразителност, на велосипедист в град Стралджа. Също по този начин и злополука с различен умрял човек при ПТП в Карнобат, следствието по която обаче не стига до на никое място. В сбирката му с крадени коли попада дори и дипломатическа лимузина.

Минути преди да публикуваме тази публикация, от ОДБХ оповестиха, че са изпратили инспекция на обекта автопарк „ Халея ". Местните инспектори в този момент разбрали, че работят без нужните разрешителни. Тъй като притежателят липсвал (а той е в ареста), а и нямало кой да подпише, съставили констативен протокол и го връчили на продавачите. За запечатване очевидно няма съображение.

Директорът на Областното пътно ръководство Митко Порязов пък сподели, че не е негова отговорността за протичащото се по основния път I-6, тъй като автокъщата на Бараганския се намирала на 80 метра след табелата „ Карнобат ”. За протичащото се на пътя, в обсега на обитаемоте места, отговаряли други инстанции, евентуално една от тях е Общината.

Флагман чака отговор от кмета на община Карнобат – дали през годините е вземал ограничения за използване на законите и наредбите на локалната власт.
 След заканите, които получи наш кореспондент на това място през днешния ден, изпълнявайки служебните си отговорности, предизвестяваме обществеността, че е допустимо да пострада публицист от Флагман или да бъде разпален автомобил на наш чиновник. Тези двама млади мъже от обекта,  намиращ се на ул. „ Москва ” 171 в Карнобат демонстрираха с дейности и звук, че могат да си разрешат всичко
Прилагаме и писмо до различен бургаски уебсайт – , от 2015 година, където смразен от боязън локален гражданин написа следното:

„ Недялко Христов краде коли към този момент 25 години. Полицията доста добре го познава и пази. Той добре им се отплаща като им оправа колите гратис. Моята кола той я открадна и трябваше да му дам 1500 лева с цел да ми я върне. Така и стана,  дадох му парите,  тъй като полицията не се интересуваше от случая и твърдо го защитаваха,че не е апаш. По това време на вечер се крадяха по няколко коли и против възнаграждение се връщаха, а който не заплати,  колата се разглобява за елементи или се пренабива с други номера и се продава някъде надалеч. Така повторно ми я открадна и към този момент не я видях,а неговият племенник му е помощник и ми призна, че той я взел. Недялко Христов е изгорил безчет хора и няма място измежду нас,  само че се притеснявам, че още веднъж ще излезе чист. Ще си заплати свободата на който би трябвало,а ние сме длъжни да го поносим като ни краде! "

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР