Операцията се е провела в село Венец Специалисти от формированието

...
Операцията се е провела в село Венец Специалисти от формированието
Коментари Харесай

Сапьори взривиха ръчна граната, открита в руините на къща край Карнобат

Операцията се е провела в село Венец

Специалисти от формированието за разузнаване, добиване, превозване и заличаване на невзривени муниции от Военноморска база Бургас с пълководец капитан III сан Димитър Стоянов взривиха ръчна граната, открита при разрушение на остаряла къща в карнобатското село Венец, оповестиха от пресцентъра на Военноморски сили.

„ На 25 февруари формированието за разузнаване, добиване, превозване и заличаване на невзривени муниции от Военноморска база Бургас с пълководец капитан III сан Димитър Стоянов, след получено искане от Областния шеф на област Бургас и позитивна резолюция на началника на защитата и командира на Военноморските сили, извърши преход до землището на село Венец, община Карнобат, област Бургас, с цел да извърши разузнаване, добиване и заличаване на открит предмет, наподобяващ ръчна граната ”, се споделя в известието от Военноморски сили.

След осъществяване на опознавателни действия, експертите са класифицирали открития арсенал като ръчна граната, пример 1916 г, която е корозирала и е рискова за превозване.

Боеприпасът е погубен в покрайнините на землището на село Венец с разединение на региона и прецизно съблюдаване на ограниченията на сигурност, според нормативните документи.
 Това е кадър на открития боеприпас
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР