Липса на държавност и връщане на времената от 2008 г.

...
Липса на държавност и връщане на времената от 2008 г.
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: За влиянието на Алексей Петров в службите питайте Кирил Петков

Липса на държавност и връщане на времената от 2008 година с поръчкови убийства, отвличания и връщане на мутренските времена.

Така разяснява пред Euronews Bulgaria някогашният вътрешен министър Цветан Цветанов убийството на Алексей Петров.

Не бих споделил, че съм очаквал нападението, защото не служа си с оперативна информация. Това е обвързване на институциите. Но Алексей Петров беше знакова фигура през последните 20 година и имаше нужния и политически, и различен запас, който можеше да употребява за избрани цели.

 
Спомням си доста добре когато започнахме да работим дейно в системата за сигурност какви удари понесох както аз, по този начин и колегите-професионалисти. Знаехме, че той има съществено въздействие и когато се гледаше неговото дело, по което несъмнено, той беше оневинен на последна инстанция, прокурорът и съдийката бяха отстранени, а един от основните очевидци починаха при неразбираеми условия при ПТП и доста от очевидците се отхвърлиха от совите показания.
Вие си направете извода какво е направила страната и какво сме създали в този интервал, в който имах опцията да работя с същински експерти, назначени на управителни не на политически, а на професионален принцип.

За въздействието му в службите би трябвало да попитате Кирил Петков, тъй като доколкото е обществено известно, той е бил връзката да се реализира политическото съдействие сред Петков, Борисов и Асен Василев.

В момента би трябвало да се мобилизра и дребното останал професионален запас в Министерство на вътрешните работи и да заловят причинителите и поръчителите. В момента няма този потенциал в системата от 2009-20013 година, тъй като всички експерти, които работеха по „ Килърите “ бяха махнати от системата или преназначени на длъжности на равнище районни инспектори.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР