Липса на близо 38 тона кашкавал за държавния резерв е

...
Липса на близо 38 тона кашкавал за държавния резерв е
Коментари Харесай

Близо 38 тона кашкавал за държавния резерв липсват от мандрата в град Елена

Липса на близо 38 тона кашкавал за държавния запас е открита в мандрата в град Елена. На сдружението е наложена санкция от 7 000 лв., която беше доказана от Великотърновския административен съд.

По контракт млекопреработвателното дружество в Елена е съхранител на държавни запаси и военновременни ресурси. При две инспекции на Държавния запас в края на 2019-а и при започване на 2020-а година в хладилните хранилища на мандрата е трябвало да има в наличност 64 тона кашкавал „ Витоша ". Първата инспекция установи липса на 24 тона кашкавал, обещано е наставление количествата да бъдат обезпечени. При повторната инспекция неналичията на кашкавал за държавния запас се усилват до 37 834 кг.

На сдружението е наложена санкция от 7 000 лв., която мандрата апелира в Районния съд в Елена, който я удостоверява, и по-късно и в Административния съд във Велико Търново. Втората инстанция удостовери глобата при започване на тази седмица и решението е дефинитивно.

В рамките на година това е втора глоба, доказана от съда, за липса на военновременни ресурси в Еленската мандра. През предходната година сдружението беше санкционирано за същото нарушаване с 5000 лв..

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР