Линията Брест - Гренобъл на FlixBus ще се превърне в

...
Линията Брест - Гренобъл на FlixBus ще се превърне в
Коментари Харесай

Германски превозвач, с операции и у нас, откри най-дългата европейска автобусна линия, работеща с биодизел

Линията Брест - Гренобъл на FlixBus ще се трансформира в най-дългата комерсиална линия в Европа, която се движи със 100% биодизел от 28 септември.

Един от най-големите превозвачи в Европа (FlixBus) и неговия холдинг Flix SE се ангажират да създадат пътуването допустимо най-устойчиво. Един от аспектите е използването на различни задвижвания.

Два двуетажни рейса Volvo Bus 9700 ще се движат с биодизел Oleo100, създаден от 100% френска рапица. Така се понижават излъчванията на CO2 с съвсем 70%, а излъчванията на фини прахови частици - с до 80%.

Любопитно е, че едно на ден пътешестване по маршрута Брест - Гренобъл възлиза на 830 000 км, изминати всяка година, и на 200 000 литра изразходвано гориво. Двата двуетажни рейса, които обслужват маршрута, ще се движат биодизел, създаден от рапица, като по този начин ще се отделят 70% по-малко излъчвания на парникови газове.

Биодизелът дава отговор на най-новите екологични критерии, като трансформира възобновимата биомаса в гориво. Рапицата се пресова, с цел да се получат, от една страна, растителни протеини без ГМО (генетично модифицирани организми), предопределени за изхранване на животните във френските ферми, и въпреки това, рапично масло за човешка консумация.

Само остатъците от това произвеждане се употребяват за енергийни цели и по този метод не водят до обезлесяване или смяна на предназначението на земята. Биодизелът понижава излъчванията на CO2 до 70% и излъчванията на фини прахови частици до 80% за рейс за дълги дистанции, като в същото време предлага същите характерности като дизеловото гориво. Това е първото достижение в региона на комерсиалните пътувания на европейския пазар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР