Линията Божков - Горанов и Борисов - Горанов е част

...
Линията Божков - Горанов и Борисов - Горанов е част
Коментари Харесай

Не са тайна интимизираните отношения между власт и бизнес, смята политолог

Линията Божков - Горанов и Борисов - Горанов е част от надълбоко интимизираните връзки сред политическа власт и наедрял бизнес, даже тези връзки не са загадка.
Това разяснява пред БНР политологът Страхил Делийски.
„ Тук става дума за преразпределяне на някакъв обществен запас. Това може да се окаже крайъгълният камък за облика на Борисов и на властта... Цялата отпадналост на политическата ни система ще докара до по-голяма степен на откриване на тези интимни връзки.
Българската политическа система, каквато е сега, се крепи на тези връзки сред властта и едрия бизнес, а не на демократични връзки сред власт и жители “, разяснява още той политическите кавги в страната.
По сумите му тази обществена рецесия като с лупа усили всички конфликтни аспекти на българската обществена и политическа действителност. Според Делийски е значимо систематичното ниво – самият факт, че има митинги, приказва за съществуването на обществена среда, която предпоставя тези митинги.
„ По-здравословно от позиция на политическата система е да се замислим какво стои в основата на тези митинги, кои са разломите в обществото, които дават мотив за тези митинги. Излизат ли хора на улицата, значи, че има неспособност на институционализирата политическа среда да контролира обществения спор “, добави политологът
По думите му огромният диалог е за обществената тъкан, за изискванията, които са почвата за развиване на сходен вид митинги.
„ Има голямо значение за метода, по който една власт бива възприемана според от подтекста, в която действа “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР