Лимитите на обезщетенията, които се изплащат по застраховката “Гражданска отговорност,

...
Лимитите на обезщетенията, които се изплащат по застраховката “Гражданска отговорност,
Коментари Харесай

Големи промени в наредбата за Гражданска отговорност

Лимитите на компенсациите, които се изплащат по застраховката “Гражданска отговорност ”, ще бъдат увеличени. За имуществени вреди ще се заплащат до 2,1 млн. лева, при 2 млн. лева сега. А в случай че са потърпевши и хора, ще се заплащат до 10,42 млн. лева, при 10 млн. лева в този момент. Това гласят признати от кабинета промени в Кодекса за застраховането, написа Труд бг.

Промяната не би трябвало да се отрази на цените на полиците, тъй като е предстояща от сектора, а “Гражданска отговорност ” неотдавна към този момент нарастна. С измененията всеки чиновник на пропагандатор на застраховкище би трябвало годишно да покачва квалификацията си като премине през най-малко 15 часа образование. Въвеждат се и нови категории застрахователни медиатори.

В първата влизат сегашните брокери и сътрудници, които би трябвало да дават отговор на най-високите условията за познания и умения. Нова категория посредницище оферират полици като спомагателна активност. Те ще би трябвало да се записват в КФН и да дават отговор на по-ограничени критерии за познания – познаване на изискванията по застраховките, на разпоредбите за завеждане на искания и за разглеждане на тъжби. Те ще оферират единствено застраховки на една компания, свързани с артикул или услуга, и няма да могат да оферират полици “Живот ” и “Гражданска отговорност ”. Третата категория посредницище оферират полици като спомагателна активност и за тяхще има помалко изисквания
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР