Лиляна Георгиева донесе отличието си на родна земя. Талантливата състезателка

...
Лиляна Георгиева донесе отличието си на родна земя. Талантливата състезателка
Коментари Харесай

Лиляна Георгиева след среброто: Най-много труд съм хвърлила за този медал

Лиляна Георгиева донесе оценката си на родна земя. Талантливата състезателка завоюва сребърен орден на 1500 метра на европейското състезание за юноши и девойки до 20 години в Гросето (Италия), откакто на финала приключи втора с народен връх от 4:16.73 минути (за девойки под 18 г.). Чудото показа нощес на аерогара " София ", че триумфите й идват с помощта на треньорката й Радмила Станкович. 

" Еуфорията още ме държи. Може би би трябвало да остана уединено, да осмисля нещата и тогава аз самата ще схвана какво тъкмо съм направила. Сега, малко по този начин, превъзбудено ми е от всичко това, което се случи ", сподели Георгиева.

Запитана дали това е най-ценното й отличие досега, възпитаничката на Радмила Станкович изясни: " Да, най-ценното е. Най-много труд съм хвърлила за него и ето го резултата - сребърен орден с два върха ".



" Треньорката ми няма прекъсване, тъй като такива са ми тренировките, че резултатите се получават ", регистрира Георгиева. 

" Гордея се с това дете от мига, в който сме се срещнали. И се надявам, че тя ще дава още мотиви на всички българи да се гордеят. Така както го вършат още няколко деца от поколението на Лили - и Александра Начева с треньор Стойко Цонов, да вземем за пример, има ослепително показване ", означи Станкович. 

" Лили имаше сериозна конкуренция в Гросето. Тя пристигна с достижение след контузията от това лято с 4:25 минути, а лидерката в европейската класация, която стана и шампионка, имаше 4:12 мин. Имаше още няколко англичанки със мощни достижения. И единствено Лили съумя да се вклини в тази група. Те плакаха, че не взеха медали, а ние плакахме от наслада ", описа Станкович.

Кадри " Спортал ":



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР