Лил и Челси играят при резултат 1:2 в реванш от

...
Лил и Челси играят при резултат 1:2 в реванш от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лил - Челси 1:2, гостите убиха интригата

Лил и Челси играят при резултат 1:2 в реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Англичаните имат задатък от 2:0 след първия конфликт на "Стамфорд Бридж ". Бурак Йълмаз откри резултата от дузпа в 38-а минута. Кристиян Пулишич изравни в последната минута на полувремето. Аспиликуета донесе цялостния поврат в 71-а минута.

Лил започва с дълбока преса, която докара до няколко неточности при разиграването на Челси и се наложи Тиаго Силва да се кара на съотборниците си за неконцентрираните им дейности.

Именно опитният бразилец блокира мощен изстрел на Бурак Йълмаз в 7-ата минута. Домакините получиха и директен свободен удар на комфортна позиция след нарушаване на Кристенсен против Джонатан Дейвид, само че Йълмаз шутира неопределено.

Челси стартира последователно да задържа топката по-продължително, само че не се стремеше да нападна. Към края на първата част се стигна до разкриване на резултата от страна домакините. След нарушаване против Шека в наказателното поле се стигна до 11-метров углавен удар. Бурак Йълмаз застана зад топката и препарира Менди за 1:0.

В третата минута на добавеното време на първата част обаче, обратно на логиката, "сините " изравниха. Извеждащ пас на Жоржиньо към Пулишич се оказа задоволително, с цел да може американецът да вкара основен гол за отбора си.

В 60-ата минута Рюдигер насочи мощен шут от над 20 метра, само че не уцели вратата. Малко по-късно Шека имаше късмет да върне интригата след подаване на Бурак Йълмаз, само че топката срещна гредата.

В последна сметка гостите не позволиха изненада и взеха решение всичко в 71-а минута. След центриране от статично състояние на Мейсън Маунт Сезар Аспиликуета се извиси над всички и заби топката около Жардим за повторно в мача за 2:1.

Лил - Челси 1:2

Ето и съставите на двата отбора:

Лил: Жардим, Челик, Фонте, Ботман, Джало, Бамба, Шека, Андре, Гудмундсон, Йълмаз, Давид;

Челси: Менди, Кристенсен, Силва, Рюдигер, Алонсо, Ковачич, Жоржиньо, Канте, Аспиликуета, Хавертц, Пулишич;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР