Лихвите по кредитите не са стряскащи и взривоопасни.Това заяви финансистът

...
Лихвите по кредитите не са стряскащи и взривоопасни.Това заяви финансистът
Коментари Харесай

Финансистът Левон Хампарцумян: Внимавайте какво правите!

Лихвите по заемите не са стряскащи и взривоопасни.

Това съобщи финансистът Левон Хампарцумян пред bTV.

Той изясни, че стопанската система в страната работи, има инфлация, която се отразява както от едната и от другата страна на салдото в обществото. Културно в България притежанието на жилище е доста значимо нещо, посочи Хампарцумян. И добави - в случай че прекомерно доста хора имат усложнения да си изплащат ипотеките, те ще потърсят и ще получат политическа поддръжка със закони и регулации, които ще натиснат банките, уточни банкерът.

" Няма да има тотална злополука, само че внимавайте какво вършиме ", посъветва Хампарцумян хората, които желаят да си купят жилище. Тези, които купуват жилища с капиталови цели, няма да бъдат предпазени, съгласно него. Добрата вест, по думите му е, в случай че страната влезе в Еврозоната капиталовите благоприятни условия за спестяванията на хората ще скочат неимоверно.

Хампарцумян уточни, че ипотеките също потеглят гладко нагоре, като сме покрай пика на имотния пазар. Имотният пазар първи пада при рецесия и финален става, тъй като тухли и керемиди не се ядат. Да се купи кола срещи отбрана от обезценяване е стопански безумно, оцени финансистът.

Икономистът Кузман Илиев уточни, че основната дума е неустановеност измежду банковия пазар по тази причина къде хората да си влагат парите. Хората изпитват неустановеност и търсят къде да си запазят главницата по сметките си, само че въпросът е къде отиват средствата - те отиват в едни от дребното активи, с които българинът може да се спекулира с недвижимите парцели. С недвижимите парцели по-разумно би трябвало да се прави кредитирането, прикани Кузман Илиев.

Според него хората мъчно си заплащат ипотеките за жилищата.

Кузман Илиев добави, че рекордните облаги на банките, са платени от бизнеса. Рекордните облаги ще би трябвало да бъдат буфери против недобрите заеми. Трябва да се мисли рационално и хладно, прикани той. " Малко розови очила сме поставили, тъй като не влагаме, не произвеждаме, а би трябвало да бъдем с няколко хода напред, тъй като сме в периферията на Европа ", сподели Кузман Илиев.

Той счита, че в случай че лихвите скочат с 4% ще е проблем за хората и за банките.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР