Лигата на социалдемократите във Войводина иска от президента на Сърбия

...
Лигата на социалдемократите във Войводина иска от президента на Сърбия
Коментари Харесай

Напрежение в Сърбия! Каква примка стягат на Вучич

Лигата на социалдемократите във Войводина желае от президента на Сърбия Александър Вучич новото държавно управление, незабавно след избирането си, да скапе енергийното съглашение с Руската федерация, заяви генералният секретар на партията Боян Костреш, представен от вестник " Данас ".

Костреш прикани президента новото държавно управление да скъса енергийното съглашение с руснаците и да спре да унижава Войводина.

" Унижаването и ограбването на жителите на Войводина би трябвало да престане. Руският притежател на Сръбската петролна компания /НИС/ дължи на страната ни и на самостоятелната област Войводина над 500 милиона евро (...). Руснаците безсрамно нарушават всички точки от енергийното съглашение, както и доста закони на Сърбия ", сподели Костреш.

Пагубните последствия от съветската благосъстоятелност на НИС виждат и хора, доста близки до ръководещите, уточни Костреш и прикани президента да върне НИС на страната.

" Отделни медиатори и търговци на иракски нефт от Киркук не желаят да работят с мажоритарни съветски притежатели. Досега решавахме този проблем, ще гледаме да го решаваме и в бъдеще и да беседваме с руснаците, в случай че би трябвало да създадем контракт - до момента в който глобите са в действие, да поемем НИС и да я върнем, когато глобите отминат ", сподели Вучич, гостувайки в ТВ Пинк.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР