Лидл България спечели първо място в категория Инвеститор в околната

...
Лидл България спечели първо място в категория Инвеститор в околната
Коментари Харесай

Лидл България с две първи награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите

Лидл България завоюва първо място в категория „ Инвеститор в околната среда “ на годишните награди за виновен бизнес 2020 на Българския конгрес на бизнес водачите (БФБЛ). Отличието бе присъдено за устойчивата самодейност на компанията за запазване на балканската пъстърва. Лидл България бе отличена и с първо място в новата специфична премия Diversity@Work – за използване на правилата на многообразието и приобщаването на работното място.

Националният конкурс за корпоративна обществена отговорност на БФБЛ се организира за 18-та поредна година и отличава приноса на частния бранш към построяването на обективна обществена среда и стабилно бъдеще.

„ Приемаме и двете оценки като самопризнание за отговорността на Лидл България. Както и до момента ще продължаваме да развиваме нашия бизнес с грижа към чиновниците, околната среда и обществото, тъй като имаме вяра че това е ролята на виновния бизнес – да носи позитивна смяна и да способства за нашето по-добро на следващия ден “, разяснява Рая Синева, управител „ Вътрешни връзки “, Лидл България.



Отличеният план „ Дай късмет на Балканката “ е един от образците за начинания на Лидл България с грижа към околната среда и биоразнообразието. Проектът е ориентиран към опазването на балканската пъстърва, която е заплашен тип. За седем години 31 български реки са зарибени с над 380 000 балканки. Акциите по зарибяването годишно се съчетават и с разчистване на регионите към реките.

В грижата си за чиновниците Лидл България се управлява от правилото на многообразието, цени самостоятелните умения и дава равни благоприятни условия за работа и развиване на всички свои чиновници. През 2020 година Lidl се причисли към Глобалния контракт на Организация на обединените нации за отговорно корпоративно ръководство и подписа Принципите за овластяване на дамите на Организация на обединените нации. Компанията насърчава кариерното израстване на дамите, като дамите в мениджърския състав са приблизително над 30%. Фокус е и приобщаването на чиновници на възраст 55+, както и сполучливото съдействие с Неправителствени организации бранша за приобщаване на младежи от групи в риск. Политиката на компанията за разнообразие и приобщаване е оценена високо и при узаконяването на компанията с интернационалния документ Top Employer за България и Европа в две следващи години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР