Лидерската среща на Европейския съюз приключи снощи без психодрами. Държавните

...
Лидерската среща на Европейския съюз приключи снощи без психодрами. Държавните
Коментари Харесай

Нов залп от евросанкции срещу Русия

" Лидерската среща на Европейския съюз завърши нощес без психодрами. Държавните глави единствено за няколко часа се споразумяха по редица горещи досиета ", установи в коментар френският в. " Еко ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Двайсет и седемте страни членки на Европейски Съюз утвърдиха нови наказания против Русия в отговор на разпалената от нея война в Украйна, гласи заглавие във френския в. " Либерасион ". Изданието добавя, че това е била една от най-разискваните през вчерашния ден тематики. Предстои " нов залп от наказания ", допълващ цялостното ембарго върху вноса на съветски нефт по море, влезнало в действие при започване на декември паралелно със международен ценови таван за суровия нефт от Русия, контрактуван взаимно с Г-7 и Австралия, разяснява френското издание " Паризиен ".

Съгласието по деветия пакет наказания бе сложен развой и не се знае тъкмо какъв компромис е бил реализиран, отбелязва " Фигаро ". Редица страни като Франция и Германия упорстваха за изключения, засягащи съветския експорт на торове, защото съгласно тях глобите в тази тенденция биха нараснали риска от апетит в Африка. Полша и балтийските страни пък смятаха, че тези изключения биха станали подарък за някои олигарси, припомня изданието. Според неназован дипломатически източник, представен от " Поан ", окончателният текст на утвърждения документ планува опция за изключения от глобите за гарантиране на продоволствена сигурност и облекчаване на потребностите от торове при положение на риск за някоя страна членка на Европейски Съюз.

Европейците в действителност не желаят да бъдат обсъждани като виновници за предстоящ апетит в Африка или другаде, в случай че попречат на Русия и Беларус да изнасят там продукция, от която има толкоз огромна потребност, заключава " Монд ". Вестниците във Франция вършат ред прогнози за новите антируски наказания, защото детайлности се чакат едвам след издание на съответния документ в формалното издание на Европейски Съюз. По-рано бе обявено, че в черния лист на общността ще бъдат включени още към 200 души и, че ще бъде наложена и възбрана за вложения в минната промишленост на Русия.

" Паризиен " и " Поан " напомнят, че в предлагането си за следващия пакет наказания от 7 декември Европейската комисия предлага по-строги ограничавания върху продажбите на артикули с двойна приложимост, като химически субстанции, невротоксини, елементи за произвеждане на дронове и електронни съставни елементи. Освен съветски министри и депутати, в черния лист ще бъдат включени и още три съветски банки, написа " Монд ". Европейците към този момент са пуснали тези наказания на конвейер, само че съгласно мен смисълът от тях е все по-малко, разяснява пред съветския " Известия " Владимир Джабаров от управлението на външнополитическата комисия в Съвета на федерацията. " Например, по отношение на нашите банки – ами нали минаваме и без европейските структури, работим и съществуваме умерено ", споделя той. Според съветския сенатор с всеки идващ пакет ще изникват от ден на ден компликации за Европейски Съюз, " тъй като не остана към този момент нищо, което действително може да ни нанесе вреди, само че има прекалено много неща, които могат да нанесат вреди на тях. И към този момент ги нанасят, и доста страни стартират да схващат това ", прибавя Джабаров.

Никоя страна от Европейски Съюз към този момент не е показала оферти за десети пакет наказания против Русия. Това оповестява РИА Новости, като се базира на източник от Брюксел, написа съветското онлайн издание " Лента ". Според източника Европейски Съюз към този момент е изчерпал множеството си принадлежности за влияние върху Русия и е покрай границата на икономическия напън. Той прочее позволява появяването на нови наказания в бъдеще, само че като " затваряне на малки врати в признатите към този момент санкционни пакети и обезпечено възпрепятстване на всевъзможни заобиколни ходове ". Някои страни от Европейски Съюз са изтощени към този момент от антируските наказания, само че тези страни са доста малко. Затова е едва евентуално да бъдат анулирани някои наказания против Русия, прибавя събеседникът на РИА Новости.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР