Лидерката в световната тенис ранглиста при жените - Ига Швьонтек,

...
Лидерката в световната тенис ранглиста при жените - Ига Швьонтек,
Коментари Харесай

Швьонтек сложи край на приказката на Гоф и ликува с втора титла от Ролан Гарос

Лидерката в международната тенис класация при дамите - Ига Швьонтек, завоюва купата от
" Ролан Гарос " цза повторно в кариерата си, откакто победи американката Коко Гоф с 6-1, 6-3 във финала на шампионата.

По този метод полякинята изравни върха на Винъс Уилямс за най-вече следващи победи през XXI век, записвайки своя 35-ти следващ триумф.

Швьонтек, шампионка в Откритото състезание на Франция през 2020 година, влезе във финалната среща като безспорен любимец против дебютантката на това равнище в шампионатите от " Големия шлем " Гоф.

Пред погледа на своя съотечественик Роберт Левандовски, 21-годишната полякиня показва безапелационното си предимство през цялото време и даде единствено един гейм на съперничката си в първия сет.

Във втората част 18-годишната Гоф, която не загуби нито един сет по пътя си към финала, за разлика от Швьонтек, подвигна равнището си на игра и проби за преднина от 2-0. След това обаче Швьонтек още веднъж пое надзор над събитията и взе пет следващи гейма, с цел да се приближи на гейм от триумфа. Гоф понижи изоставането си на 3-5, само че по-късно полякинята затвори мача на личен сервис по-късно над един час игра.

Статистиката от срещата удостовери преимуществото на Швьонтек, като тя приключи с 18 печеливши удара и 16 непредизвикани неточности, осъществя пет пробива и завоюва 56 % от точките на сервис на Гоф. От своя страна американката записва 14 уинъра и 23 неточности.

По този метод Швьонтек завоюва шеста поредна купа от " Тура " и втори трофей от " Големия шлем ", осигурявайки си 2,2 милиона евро от наградния фонд, до момента в който съперничката ѝ Коко Гоф ще получи чек за 1,1 млн. евро.

Полякинята към този момент има голяма преднина на върха на международната класация, до момента в който от понеделник Гоф ще се изкачи на рекордното в кариерата си 13-то място.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР