Лидерката на управляващия в Германия Християндемократически съюз предизвика бурни реакции

...
Лидерката на управляващия в Германия Християндемократически съюз предизвика бурни реакции
Коментари Харесай

Лидерката на ХДС предизвика гняв с критиките си срещу предизборно видео

Лидерката на ръководещия в Германия Християндемократически съюз провокира бурни реакции с апела си за спор по отношение на контролиране на метода, по който се показват отзиви в цифровото пространство, откакто видео в Youtube, критикуващо политиката на нейната партия, стана известно тъкмо преди евроизборите, съобщи ДПА.

ХДС на Анегрет Крамп-Каренбауер и съдружния й сътрудник - Германската социалдемократическа партия (ГСДП) са под напън, откакто понесоха огромни загуби на евроизборите.

"Какво ще стане в тази страна, в случай че избран брой, да кажем 70 вестника решат да излязат с единно обръщение: Моля ви, не гласувайте за ХДС или ГСДП? ", запита през вчерашния ден вечерта Крамп-Каренбауер в Берлин.

Това ще бъде явен опит за манипулиране на публичното мнение в навечерието на изборите, сподели председателката на ХДС, която пое поста от Ангела Меркел през декември.

Същите въпроси, които си задаваме за обичайните медии би трябвало да бъдат заложени за цифровите медии, добави тя.

Крамп-Каренбауер имаше поради видеото, качено предходната седмица от младия Youtube-ър Рецо, озаглавено "Разрушението на ХДС ". Оттогава то е гледано повече от 12 млн. пъти.

Десетки други известни Youtubе-ъри поддържаха предизборното му обръщение в друго видео.

Лидерката на ХДС загатна Рецо в туит, оповестен през вчерашния ден вечерта: "Когато авторитетни публицисти или Youtube-ъри приканват хората да не гласоподават или даже да унищожат демократичните партии от политическия център, това е въпрос на политическа просвета ".

Лидерът на пробизнес насочената Свободна демократическа партия беше измежду тези, които разкритикуваха Крамп-Каренбауер, като сподели, че тя "е преосмислила регулациите за свободата на изложение на отзиви преди избор ".

"Не мога да допускам ", означи през вчерашния ден в туит Кристиан Линднер и добави: "Напротив, имаме потребност от по-открит спор също и в обществените мрежи ".

Скоро по-късно Крамп-Каренбауер смекчи тона си, като написа в Туитър: "абсурдно е да ме упрекват в предпочитание за контролиране на изразяването на отзиви ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР