Лидерите на Унгария и Полша лъжат гражданите си с антиевропейските

...
Лидерите на Унгария и Полша лъжат гражданите си с антиевропейските
Коментари Харесай

Макрон: Лидерите на Унгария и Полша лъжат гражданите си с антиевропейските си позиции

Лидерите на Унгария и Полша лъжат жителите си с антиевропейските си позиции. Това съобщи президентът на Франция Еманюел Макрон по време на посещаване в Братислава по случай 100-годишнината от оповестяването на Чехословакия за самостоятелна от Австро-Унгария, оповестява ТВ " Европа ".

Френският държавен глава яростно разяснява крайнодясната политика на унгарския министър председател Виктор Орбан и на ръководещата партия в Полша „ Право и правдивост “, която е ръководена от Ярослав Качински. Той съобщи, че националистическите стратегии показват недупостими за Европа хрумвания.

Изказването на Макрон стана по отношение на идните европейски избори през май 2019 година, които се чака да бъдат конфликт сред националисти и проевропейски настроени политици.Френският президент беше безапелационен, че европейският план може да е сполучлив единствено в случай че Европа е единна. „ От това зависи благополучието на всички, “ добави той. Макрон подсети, че партията на Орбан, която съгласно него подкопава проевропейските хрумвания, се устоя точно от средства, отпуснати от структурни фондове на Европейски Съюз.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР