Лидерите на три опозиционни партии проведоха среща, за да обсъдят

...
Лидерите на три опозиционни партии проведоха среща, за да обсъдят
Коментари Харесай

Опозицията в Турция иска връщане към парламентарната система

Лидерите на три опозиционни партии организираха среща, с цел да обсъдят бъдещия състав на опозиционната коалиция " Национален алианс ", както и настоящата подготовка по главните стълбове на пътната карта за връщане на парламентарната система, откакто дойдат на власт на идващите избори в Турция.

Кемал Кълъчдароглу, ръководителят на Републиканската национална партия (РНП), Мерал Акшенер, председателката на " Добрата " партия, и Ахмет Давутоглу, ръководителят на Партията на бъдещето, се срещнаха късно на 20 януари на работна вечеря.

Тази среща стана допустима след извършени по-рано поотделни срещи на Давутоглу с Кълъчдароглу и Акшенер през последната седмица. Партията на бъдещето не е член на Националния алианс, а е част от многопартийна самодейност за разработване на правила за връщане на засилената парламентарна система в страната.

Опозиционните РНП и Добрата партия, дружно с Демократичната партия и Партията на бъдещето, съставляват Националния алианс. Партията на бъдещето на Давутоглу и Партията за народна власт и напредък (DEVA) на Али Бабаджан си партнират с алианса, само че към момента не са публични членове в него. Тези двама водачи са някогашни министри в кабинетите на ръководещата партия.

Срещата на тримата водачи последва предлагането на Давутоглу за създаване на нов съюз вместо Националния алианс, в който неговата партия и DEVA също могат да бъдат показани при равни условия.

Кълъчдароглу, Акшенер и Давутоглу се срещнаха, откакто представители на шест опозиционни партии оповестиха, че са сключили план за основите на парламентарната система по-рано тази седмица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР