Лидерите на страните от АПЕК (организацията за Азиатско-тихоокеанско икономическо партньорство)

...
Лидерите на страните от АПЕК (организацията за Азиатско-тихоокеанско икономическо партньорство)
Коментари Харесай

Лидерите на АПЕК се ангажираха със свободната търговия и инвестициите


Лидерите на страните от АПЕК (организацията за Азиатско-тихоокеанско икономическо партньорство) се ангажират с развиването на свободната търговия и вложенията в района, се показва в взаимната декларация след срещата на върха в Дананг, Виетнам.

"Очакваме усилване на напъните за реализиране на свободна и отворена комерсиална и капиталова конструкция в района до 2020 година, която да е стратегическа, насочена към дейности визия за бъдещото обединение", се споделя в документа.

Ръководителите на организацията се застъпиха за развиването на интеграционните процеси в района и за образуването на мощни и всеобхватни връзки сред страните.

"Ние още веднъж удостоверяваме желанието си за основаването до 2025 година на интегриран и всеобхватни връзки сред участниците “, написа също в декларацията.

Лидерите на АПЕК обявиха, че са загрижени за възходящата терористична опасност в района от страна на екстремистки групировки като "Ислямска държава" и "Ал Кайда" и появяването на нови източници на финансирането им.

Президентите се спорзумяха още да развият цифровата търговия сред страните и териториите на асоциацията. Документът отбелязва "готовността за взаимна работа по използването на цифровата стопанска система, в това число посредством регулаторни актове". Освен това те припомниха "необходимостта да се следват правилата на лоялната конкуренция, с цел да се насърчат нововъведенията и да се привлекат инвестиции".

Така през днешния ден завърши двудневната среща на върха на АПЕК, събрала 21 водещи международни стопански системи. Основната цел на организацята е да подтиква икономическия напредък на страните от района и да укрепи азиатско-тихоокеанската общественост. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР