Лидерите на страните членки на НАТО заседават втори ден в

...
Лидерите на страните членки на НАТО заседават втори ден в
Коментари Харесай

Лидерите на страните членки на НАТО заседават втори ден в Мадрид

Лидерите на страните членки на НАТО заседават втори ден в Мадрид. Темата на диалозите е помощта за Украйна и основаването на иновационен фонд от 1 милиарда евро. В среща с фундаментално значение за груповата сигурност 30-те страни членки оповестиха Русия за " най-значимата и директна опасност за
НАТО ".

" Този фонд е неповторим, това е първият фонд с 1 милиарда евро за стартъпи и други новаторски компании с 22 участващи страни. Този фонд ще направи по този начин, че да се възползваме от най-хубавото от новите технологии, с цел да укрепим сигурността си. Днес страните, като Русия и Китай, които не споделят нашите полезности, заплашват сигурността ни. Този фонд, дружно с Ускорителя на нововъведения на НАТО - Диана, ще ни оказват помощ да запазим софтуерното си предимство ", съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Китай е съществено предизвикателство и следи изхода на войната в Украйна. Ако Русия победи, ще бъде претекст за Китай да направи нещо сходно в Южнотихоокеанския район. Така че Китай е опасност и ние би трябвало да създадем тъй че Украйна да завоюва ", добави президентът на Латвия Егилс Левитс.

Вижте още от специфичните ни пратеници в Мадрид Александър Марков и Росен Петрински.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР