Лидерите на шестте съседни на Судан държави се срещнаха в

...
Лидерите на шестте съседни на Судан държави се срещнаха в
Коментари Харесай

Съседите на Судан имат план за спиране на насилието в страната

Лидерите на шестте прилежащи на Судан страни се срещнаха в египетската столица Кайро за най-значимите мирни договаряния, откогато в средата на април в североизточната част на африканската страна избухна спор. На срещата участваха водачите на Етиопия, Южен Судан, Чад, Еритрея, Централноафриканската република и Либия.

 
Осъждаме нападенията против цивилни жители, здравни заведения и обекти за публични услуги. Призоваваме водачите на интернационалната общественост да усилят напъните си за даване на нужната филантропична помощ и да се оправят с неотложния изострен дефицит на храни и медицински консумативи в Судан.
Абдел Фатах ел-Сиси - президент на Египет

Срещата се организира няколко седмици откакто договарянията, с присъединяване на Съединени американски щати и Саудитска Арабия, в град Джеда се провалиха. Там и двете страни не съумяха да спрат сраженията и нарушиха споразуменията за преустановяване на огъня.

 
Постигнато е съглашение за основаване на министерски механизъм във връзка със суданската рецесия на ниво министри на външните работи на прилежащите страни. Първата му среща ще се организира в Чад. Ще бъдат подхванати следните стъпки. Първо основаване на работен проект, който включва на практика и изпълними решения. И второ прекъсване на сраженията и реализиране на изцяло решение на суданската рецесия посредством директна връзка с другите судански страни.
Абдел Фатах ел-Сиси - президент на Египет

Судан е разтърсван от безредици и принуждение още от април, когато напрежението сред военните и паравоенните Сили за бърза поддръжка прерасна в открити боеве.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР