Лидерите на САЩ, Германия, Италия, Франция и Великобритания изразиха вчера

...
Лидерите на САЩ, Германия, Италия, Франция и Великобритания изразиха вчера
Коментари Харесай

Пет западни страни призовават Русия да деескалира напрежението с Украйна

Лидерите на Съединени американски щати, Германия, Италия, Франция и Англия показаха през вчерашния ден решимостта си суверенитетът на Украйна да бъде тачен и приканиха за обновяване на договарянията в " нормандски формат ", заяви в официално съобщение Елисейският замък, представен от Франс прес.

" В понеделник, на 6 декември президентът на Франция (Еманюел Макрон) организира диалози с държавните и държавни ръководители на формата " Петорка (на НАТО) "... те разискаха напрежението сред Русия и Украйна, показаха решителност за ценене на суверенитета на Украйна и подчертаха своята ангажираност с работата за богатството на мира и сигурността в Европа. Всички те още веднъж акцентираха нуждата от обновяване на договарянията сред Русия и Украйна в границите на " нормандския формат " под егидата на Франция и Германия ", се показва в официалното съобщение.

Американският президент Джо Байдън ще предизвести съветския си сътрудник Владимир Путин по време на днешната им среща във видеоконферентен формат за сериозните стопански последици, в случай че Москва нападна Украйна, сподели почитан чиновник от американското държавно управление, представен от Ройтерс.

Същият чиновник уточни, че при положение на съветска инвазия в Украйна Съединени американски щати са подготвени да вкарат невиждани финансови наказания и да разположат повече войски в Източна Европа, без обаче да отвръщат с директна военна интервенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР