Лидерите на Съединените щати, Великобритания, Франция и Германия са обсъдили

...
Лидерите на Съединените щати, Великобритания, Франция и Германия са обсъдили
Коментари Харесай

Байдън, Джонсън, Макрон и Шолц призоваха за сдържаност около Запорожката АЕЦ


Лидерите на Съединените щати, Англия, Франция и Германия са разискали нуждата да се подсигурява сигурността на украинските нуклеарни уреди в Украйна. Това излиза наяве от прессъобщение на Даунинг Стрийт, представено от организация " Ройтерс ".

В конферентен диалог през днешния ден Джо Байдън, Борис Джонсън, Еманюел Макрон и Олаф Шолц са подчертали значимостта на гарантирането на сигурността на тези обекти и са " приветствали диалозите за допускане на задача на МААЕ (Международната организация за атомна енергия) в централата в Запорожие ", се споделя още в изказването.

В петък беше реализирана кардинална сделка сред съветският президент Владимир Путин и френския му сътрудник Еманюел Макрон за ревизия на МААЕ в Запорожската атомна електроцентрала - най-голямата от четирите украински централи - на брега на река Днепър, която от март е окупирана от съветските сили.

Преди това Москва и Киев си размениха обвинявания за артилерийски обстрел по оборудванията и подготовка на провокации в региона.

В диалога си през днешния ден Байдън, Джонсън, Макрон и Шолц са подчертали и твърдия си ангажимент в поддръжка на Украйна против съветската експанзия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР