Лидерите на Продължаваме промяната изненадващо решиха да не участват в

...
Лидерите на Продължаваме промяната изненадващо решиха да не участват в
Коментари Харесай

Продължаваме промяната не се яви на консултациите при Румен Радев

Лидерите на " Продължаваме промяната " изненадващо взеха решение да не вземат участие в консултациите, които президентът Румен Радев стартира преди връчването на мандатите.

Кирил Петков и Асен Василев не са се появили в постройката на " Дондуков " 2 от 13 ч., когато беше планувана първата среща на Радев с парламентарните партии.

От президентството оповестиха, че са получили писмо от ПГ на Политическа партия, с което те оповестяват за неспособност да вземат участие в свиканите от президента съвещания в сходство с авансово съгласуваната времева рамка.

" Предстои да бъде избран различен ден, в който да се организира отсрочената през днешния ден среща на президента с представители на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “. Консултациите на президента с останалите парламентарни групи ще се проведат според оповестената към този момент поредност ", споделят от институцията.

От 14:15 ч. се чака да стартира втората планувана среща на Румен Радев по линия на консултациите за мандата - тя ще е с управлението на групата на ГЕРБ-СДС.

В понеделник президентът даде към 2-3 часа предупреждение на Политическа партия, като разгласи начало на консултациите незабавно откакто Петков внесе оставката на държавното управление в Народното събрание.

Според информация на Нова ТВ - депутати са показали като претекст за неявяването фактът, че сега тече гласуването на второ четене за актуализацията на Бюджет 2022 в Комисията по бюджет и финанси. Заседанието ѝ въпреки всичко беше прекратено към 12:30 ч. за отмора от един час.

Източници на bTV от Политическа партия цитират друго пояснение - партийното управление счита да направи своята среща с Радев след визитата му в Мадрид, където се чака да се организира среща на водачите от НАТО сред 28 и 30 юни.

Заминаването на Радев е планувано за вторник - преди този момент той би трябвало да се е срещнал с всички останали политически сили от 47 Народно заседание, като последната планувана консултация е с " Възраждане " от 11:30 ч. на 28 юни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР