Лидерите на Пентагона очаква, че коронавирусът може да удари повече

...
Лидерите на Пентагона очаква, че коронавирусът може да удари повече
Коментари Харесай

Пентагонът каза най-страшното за COVID-19, което никой не искаше да чува

Лидерите на Пентагона чака, че коронавирусът може да удари повече кораби на Военноморски сили в морето, откакто огнище на борда на самолетоносач в Тихия океан болести повече от 400 моряци, съобщи в четвъртък почитан военачалник.

Генерал Джон Хитън, пълководец на стратегическото командване на Съединени американски щати разяснява, че един член на екипажа на USS "Теодор Рузвелт " е приет в болница в четвъртък за интензивно лекуване в Гуам, където самолетоносачът е повече от седмица. Той сподели, че 416 членове на екипажа са инфектирани и че чакат 1164 резултати от проби.

"Не е добра концепция да мислите, че Теди Рузвелт е уникален въпрос ", сподели Хитън на конференция в Пентагона.

US самолетоносачът "Теодор Рузвелт " пламна от болестта COVID-19

"Имаме прекалено много кораби в морето.... Да мислим, че това в никакъв случай повече няма да се повтори, не е добър метод за обмисляне. "

Той сподели, че USS "Нимиц ", самолетоносач в пристанище в Бремертон, Вашингтон, подготвящ се за разполагане в Тихия океан, има неизяснен брой членове на екипажа, които са инфектирани с вируса.

"Имаше доста дребен брой пробиви в Нимиц и следим това доста деликатно, преди Нимиц да замине ", сподели той. "Но това не е огромен пробив, не е огромен скок в този миг. "

Коронавирус е открит в уволнения пълководец на американски самолетоносач "Теодор Рузвелт "

Относно "Теодор Рузвелт " Хитън добави, че в допълнение към 416 моряци, които са тествани позитивно до момента, 3 190 са тествани негативно.

Предстои резултатите от проби на останалата част от екипажа. 2700 членове на екипажа са слезли от кораба и са настанени "по целия остров ", който е територия на Съединени американски щати. Тези, които са тествани позитивно, се ревизират от медици два пъти дневно.

Огнището на борда на Рузвелт е илюстрация, към която военните би трябвало да се приспособяват.

"Това ще бъде нов метод на работа, върху който би трябвало да се съсредоточим ", сподели той, като се базира на предизвикването за набиране, образование, разрастване и евентуално водене на борба на фона на пандемията.

"Ние се приспособяваме към този нов свят, още до момента в който си приказваме през днешния ден. "

Заразата на борда на Рузвелт стартира в края на март и вкара Военноморски сили в рецесия на водачеството. Томас Модли, който подаде оставка във вторник като изпълняващ длъжността секретар на Военноморски сили, уволни капитана на Рузвелт, капитан Брет Крозиер, тъй като популяризира писмо с апел за по-бързи дейности от страна на Военноморски сили, с цел да избави екипажа си.

По-късно, военачалник Марк Мили разяснява, че макар огнището на борда на Рузвелт, той може да бъде върнат в морето и да се върне към дейна работа относително бързо, в случай че това се изисква по отношение на международни събития.

Говорейки дружно с Хитън в Пентагона, Дейвид Норкист, заместник-министърът на защитата изясни, че водачите на защитата осъзнават, че коронавирусът няма да бъде кратковременен проблем за военните.

"Ще би трябвало да се променяме и приспособяваме, тъй като даже през идващите месеци вирусът няма да изчезне. Ще би трябвало да можем да работим в Коронавирус среда. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР