Лидерите на НАТО проведоха непланирана спешна среща в рамките на

...
Лидерите на НАТО проведоха непланирана спешна среща в рамките на
Коментари Харесай

Извънредна среща в НАТО заради скандала с Тръмп по разходите за отбрана

Лидерите на НАТО организираха непланирана незабавна среща в границите на срещата на върха в Брюксел, откакто американският президент Доналд Тръмп сподели на съдружниците неотложно да усилят разноските си за защита.

 © Българска телеграфна агенция
Тръмп повтори настояванията си страните да реализират задачата за увеличение на разноските до 2% от Брутният вътрешен продукт в този момент, вместо до 2024 година, и в последна сметка да удвоят разноските до 4%.

По време на среща на съдружниците с Украйна и Грузия " Тръмп се възползва от времето си за изявление, с цел да се върне към въпроса за шерването на тежестта ", съобщи един от дипломатическите източници при изискване, че ще остане неизвестен.

Шефът на НАТО Йенс Столтенберг " свика среща във формата на Атлантическия съвет, в който вземат участие всичките 29 страни в съюза. ", добави той.
 Противоречия сред Тръмп и евролидерите в първия ден от срещата на НАТО Противоречия сред Тръмп и евролидерите в първия ден от срещата на НАТО
Македония получи покана за договаряния за участие в НАТО на днешната среща на върха на Алианса. На нея съдружниците реализираха единодушие да спазят ангажим...

Източникът отхвърли да разяснява известията, че Тръмп е заплашил да излезе от НАТО. Друг дипломатически източник заяви, че " се организира специфична сесия за шерване на тежестта ".

" Тръмп уточни няколко страни, изключително Германия, " съобщи първият източник, като добави, че има " изострен звук, с повтарящи се препратки към Германия " и даже за немския канцлер Ангела Меркел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР