Лидерите на Г-20 се споразумяха за съвместна декларация, включваща силен

...
Лидерите на Г-20 се споразумяха за съвместна декларация, включваща силен
Коментари Харесай

Лидерите на Г-20 се споразумяха за обща декларация, осъждаща войната в Украйна

Лидерите на Г-20 се споразумяха за взаимна декларация, включваща мощен език по отношение на световното влияние на войната на Русия в Украйна, противопоставяйки се по този метод на упованията, че дълбоките разделения по спора ще създадат сходно взаимно изказване невероятно.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8196
Лидерите на среща на върха в Бали, Индонезия, се споразумяха за изказване от 16 страници, направено от техните дипломати в понеделник, без никакви промени, показаха три публични лица пред " Файненшъл таймс ". Това се е случило макар късен опит на Китай да поправя езика в официалното съобщение, който обаче беше блокиран от други страни, показаха източници на финансовото издание.

Декларацията е победа както за западните сили, които бяха решени да упоменат войната и нейните стопански въздействия, в това число дефицита на храна и сила, по този начин и за Индонезия и Индия, които работиха интензивно зад кулисите, с цел да подберат езика, който да бъде допустим за Русия и Китай.

" Повечето членове изрично осъдиха войната в Украйна и подчертаха, че тя предизвиква голямо човешко страдалчество и изостря съществуващата неустойчивост в международната стопанска система ", се споделя в окончателната взаимна декларация на водачите от Г-20.

" Използването или опасността за потребление на нуклеарни оръжия е неприемливо. Мирното разрешаване на спорове, напъните за справяне с рецесии, както и дипломацията и разговорът са жизненоважни. Днешната епоха не би трябвало да бъде епоха на войната “, се прибавя в него, потвърждавайки предварителното проектокомюнике за срещата на върха.

Агенция Ройтерс също съобщи, че водачите на най-големите стопански системи от Групата на 20-те (Г-20) ще създадат взаимна декларация, в която споделят, че " осъждат най-категорично " експанзията на Русия против Украйна.

Декларацията беше утвърден от всички членове на Г-20, показаха пред Ройтерс трима дипломатически източника, като беше представен и немски пратеник да споделя, че тя е призната без никакви основни промени по отношение на плана, оповестен във вторник.

В декларацията също по този начин се споделя, че има и " други гледни точки и разнообразни оценки на обстановката и глобите ".

Международното право би трябвало да се съблюдава и опасността от потребление на нуклеарно оръжие е неприемлива, споделиха водачите в декларацията, като в същото време приветстваха самодейността за износа на украинско зърно през Черно море.

В взаимното официално съобщение също по този начин се споделя, че централните банки на страните от Г-20 ще продължат да калибрират по подобаващ метод темпото на стягане на паричната политика (на повдигане на лихвите), като в същото време имат поради нуждата от ограничение на " страничния резултат върху другите страни ".

Членовете на Г-20 удостоверяват и уговорката си да заобикалят несъразмерната неустойчивост на обменния курс, като в същото време признават, че " е имало обилни придвижвания на редица валути " през тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР