Лидерите на Европейската народна партия се събират днес във финландската

...
Лидерите на Европейската народна партия се събират днес във финландската
Коментари Харесай

ГЕРБ избра Вебер. ЕНП решава да изключи ли партията на Орбан

Лидерите на Европейската национална партия се събират през днешния ден във финландската столица Хелзинки.

Сред главните тематики на двудневната среща ще са тактиката на ЕНП за продобиване на изборите за Европейски парламент следващата година и дали унгарската националистическа партия " Фидес " би трябвало да продължи да бъде член на обединяването.

На срещата ще участват водачи от Германия, Австрия, България, Хърватия, Унгария и Ирландия, а също и представители на главните институции на Европейския съюз.

Европейската национална партия ще гласоподава също какъв да е нейният водач на идните европейски избори. Сред главните претенденти са германецът Манфред Вебер и някогашният финландски министър председател Александер Стуб.

Защо ГЕРБ избра Вебер?

От известие на ГЕРБ се схваща, че партията ще поддържа кандидатурата на Манфред Вебер, който е ръководител на Групата на ЕНП в Екологичен потенциал.

" Вашият дълготраен опит ще бъде скъп за Европейски Съюз при оправянето с настоящите провокации пред Съюза като сигурността, миграцията и Брекзит. Освен това вие сте и огромен другар на България. " Това сподели зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с Манфред Вебер в Хелзинки. В срещата участваха кметове на регионални градове, определени от листата на ГЕРБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР