Лидерите на двете Кореи приключиха първия кръг от преговорите си

...
Лидерите на двете Кореи приключиха първия кръг от преговорите си
Коментари Харесай

Лидерите на двете Кореи приключиха първия кръг от преговорите си

Лидерите на двете Кореи завършиха първия кръг от договарянията си в граничното село Панминчжон в демилитаризираната зона, оповестиха Ройтерс и ТАСС.

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и севернокорейският водач Ким Чен-ун прекараха на масата за договаряния час и половина.

Двамата ще се срещнат още веднъж по-късно през днешния ден, откакто обядват поотделно.

Ким се завърна в севернокорейската част на Панминчжон в черна лимузина, съпроводен от 12 бодигардове, които тичаха край колата му.

В 04.30 по Гринуич, откакто приключат обяда си, двамата водачи ще вземат участие в гала по засаждане на бор, възходящ от 1953 година, когато е подписано примирието след Корейската война и символизиращ мира и благоденствието на Корейския полуостров. След това Ким и Мун ще имат опция да беседват на четири очи по време на къса разходка без придружители, преди да се върнат на масата за договаряния.

Междувременно стана ясно, че севернокорейският водач е приел покана от страна на президента на Южна Корея да посети Сеул когато пожелае.

По време на прегледа на почетния часовой президентът Мун означи, че това не е цялостният му състав и че в случай че Ким Чен-ун посети Синия дом /президентската резиденция в Сеул/, ще може да види цялостната гала по прегледа на караула, уточни представителят на Мун, Юн Йон-чан, представен от ТАСС.

В отговор Ким съобщи, че в случай че бъде поканен в Синия дом, с наслада би го посетил, след което южнокорейският президент насочи съответната покана, която беше призната, добави представителят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР