Лидерите на БРИКС постигнаха съгласие относно механизмите за оценка на

...
Лидерите на БРИКС постигнаха съгласие относно механизмите за оценка на
Коментари Харесай

БРИКС: Страните официално решиха да разширят съюза

Лидерите на БРИКС реализираха единодушие по отношение на механизмите за оценка на евентуалните нови членове, както заяви Южна Африка в сряда. 

Това развиване основава предпоставки за многочислени заинтригувани страни да изискат участие в алианса, който се ангажира да пази ползите на “ “.

Консенсусът за разширение може доста да ускори световното въздействие на БРИКС изключително в миг, когато възходящите геополитически различия стимулират Пекин и Москва да оформят обединението в забележителна мощ, противодействаща на западното владичество.

Наледи Пандор, министър на външните работи на Южна Африка, показа по време на изявление за Ubuntu Radio, радиостанция, обвързвана с министерство, че полемиките по време на тридневната среща на върха на БРИКС в Южна Африка са довели до съглашение за разширение.

  Тя съобщи:  

Разширяването на алианса БРИКС беше централна тематика на срещата на върха в Йоханесбург. Макар че всички страни от БРИКС показаха обществена поддръжка за разширението на обединението, измежду водачите се появиха разлики във връзка с степента и темпа на разширение.

Страните членки на БРИКС имат стопански системи със доста различаващи се мащаби и постоянно преследват външнополитически цели, които наподобяват с лимитирани допирни точки, което усложнява процеса на взимане на решения за реализиране на консенсус.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР