Лидерите на 27-те страни-членки одобриха споразумението за Brexit. То урежда

...
Лидерите на 27-те страни-членки одобриха споразумението за Brexit. То урежда
Коментари Харесай

Лидерите на 27-те страни-членки одобриха споразумението за Brexit

Лидерите на 27-те страни-членки утвърдиха съглашението за Brexit. То урежда връзките сред Брюксел и Лондон, откакто Обединеното кралство напусне Европейския съюз. Вчера вечерта в писмо до нацията, министър председателят Тереза Мей прикани сънародниците си да поддържат договорката и даде обещание, че напускането на Общността ще е начало на нова епоха за Острова=
Последната спънка преди утвърждението подписването отпадна откакто Испания получи от Англия и Брюксел уверенията, които искаше, че ще има роля в определянето на бъдещето на Гибралтар. Доналд Туск, който съставлява Европейския съюз на международната сцена, официално даде утвърждението си за проекта и прикани всички водачи да го поддържат, заяви НТВ.

" Нямаме аргументи да се радваме. Но в този сериозен миг, 27-те най-малко минаха изпита по единение и взаимност ", съобщи Туск. Конкретната задача на водачите е да одобрят два документа. Политическата декларация по какъв начин би трябвало да наподобяват връзките сред Европейския съюз и Англия след раздялата. Както и противоречивият контракт от 585 страници за изискванията, при които Англия напуща. Имено в него са записани близо 45-те милиарда евро, които Лондон би трябвало да заплати, правата на жителите на Съюза, които Англия би трябвало да подсигурява след раздялата, както и дискусионното решени по какъв начин да остане отворена границата сред Ирландия и Северна Ирландия, в случай че идното комерсиално съглашение не може да бъде подписано дълго време. Но даже откакто водачите подпишат през днешния ден, договорката би трябвало да бъде утвърдена от английския парламент. Дали вотът там ще мине не е несъмнено.

" Мисля, че в случай че тази договорка не бъде утвърдена, ще загубим всичко реализирано и ще се върнем в изходна позиция. В резултат ще има още повече неустановеност и разделяне в обществото. Също по този начин не мисля, че в случай че се върнем в Брюксел и кажем: " Хората не харесаха тази договорка, желаеме друга ", там ще се съгласят да ни предложат по-добра”, съобщи английският министър председател Тереза Мей. Гласуването в Лондон се чака при започване на декември.

Ратифицирането на съглашението в английския парламент е трудността, което наподобява най-трудно преодолимо. Ако съглашението бъде признато, ще остане въпреки всичко държавното управление да показа, като следстие от това, законопроект за напускането на Европейски Съюз и използването на Брекзит, синоним на нови разгорещени диспути.

Експертите напомнят, че към 40 дни лиши на Камарата на общините и Камарата на лордовете да одобрят европейските контракти от Рим и Маастрихт.

Евродепутатите би трябвало да чакат зелена светлина от английските си сътрудници, с цел да стартират процедура по ратификация. Тя планува правенето на отчет върху контракта за овакантяване на Европейски Съюз и политическата декларация преди гласуването на пленарната сесия с нормално болшинство.

Гласуването за утвърждението би трябвало да се реализира при започване на 2019 година, само че теоретично може да се организира до 28 март, последния ден от пленарната сесия преди датата на влизане в действие на Брекзит.

След ратификацията от Европейския парламент, договорът за овакантяване на Европейски Съюз би трябвало да бъде утвърден от Съвета на Европейския съюз с квалифицирано болшинство: 72% от 27-те държави-членки или 20, представляващи 65% от популацията на тези страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР