Лидерът в Югоизточната Трета лига Черноморец ще започне подготовка за

...
Лидерът в Югоизточната Трета лига Черноморец ще започне подготовка за
Коментари Харесай

Черноморец с нов треньор, целта е влизане във Втора лига

Лидерът в Югоизточната Трета лига Черноморец ще стартира подготовка за пролетния дял от конкуренцията с нов треньор. Клубът се раздели с досегашния си ментор - Слави Костенски. През пролетта отборът ще бъде управителен от Малин Орачев.

Това разкри ръководителят на УС на Черноморец Радостин Кишишев. По всички настоящи тематики към "акулите ", легендата на родния футбол приказва в изявление за клубния уебсайт:

- Г-н Кишишев, откакто Черноморец приключи преди всичко есенния дял от шампионата, какво наложи раздялата със старши треньора Слави Костенски?
- Решението беше подбудено от противоречие сред моите и неговите визии за политиката и бъдещето развиване на клуба и мъжкия тим, както и за трансферната политика. Не бяхме на едно мнение. Затова реших, че е по-добре да се разделим в този момент, по време на паузата на шампионата, с цел да може новият треньор да има време да се запознае с футболистите, тима и ситуацията, да организира пълноценна подготовка и да преследва задачите, които сме си сложили. Със сигурност промяната не е продиктуване от липса на резултати. Напротив - Слави Костенски се оправи чудесно, оставяйки тима преди всичко във краткотрайното класиране. Все отново смятам, че откогато имам по-големи пълномощия в клуба, а точно откогато станах ръководител на УС, клубът се развива добре. Именно в името на още по-доброто му развиване взех и това решение.

- Кой ще бъде новият старши треньор на Черноморец?
- Малин Орачев. Ще има и още един нов член на треньорския екип. Това е Боян Андонов, който ще дава отговор за подготовката на вратарите. Освен това, както знаете, до момента Слави Костенски съвместяваше длъжността си като старши треньор с тази на шеф на Детско-юношеската школа. След раздялата ни със Слави, позицията му в школата ще бъде заета от Нено Ненов. Той се връща при нас и имам вяра, че с него гениите ни ще се развиват още по-сериозно.

- Има ли и други спортно-технически промени?
- Засега няма. Единствено Венелин Димов, който до момента отговаряше за подготовката на вратарите в мъжкия тим, ще извършва същата служба, само че към този момент в ДЮШ.

- Осигурен ли е бюджетът на Черноморец най-малко до края на шампионата?
- Да. С общи старания на всички, които работим за богатството на клуба, бюджетът е подсигурен. Той ще бъде подобен, че да ни разреши да работим умерено и да преследваме задачите си. За по-нататък, ще мислим в допълнение, само че до края на шампионата няма да имаме проблеми с финансирането.

- Появиха се обаче информации, че клубът към този момент изпитва финансови усложнения и даже не съумява да си покрие наема на стадиона. Има ли истина в сходни вести?
- Питайте тези, които ги пускат тези "новини ".

- Целта остава ли влизане във Втора лига и при вероятно такова, има ли обезпечен бюджет за присъединяване на отбора във втори ни ешелон?
- Целта остава непроменена. За момента сме водачи в класирането и се надяваме да не изпуснем и за момент тази позиция. Що се отнася до финансирането за Втора лига - не мога да предсказвам какво ще се случи. При всички положения ще се постараем да осигурим естествен бюджет. Мога да обещая само, че всичко, каквото зависи от нас като управление, ще бъде направено.

- Може ли към този момент да кажете с кои футболисти се разделя тимът и кои ще притегли?
- Разделяме се със Симеон Русев, Валентин Иванов и Даниел Бенчев. Последният претърпя тежка травма и няма да може да играе в идващите 6 месеца, за което извънредно доста скърбя. Засега е това. Знаете, че в аматьорския футбол няма по какъв начин да сключваме контракти и всеки може да си тръгне когато и да е. Може и да има изненади. Единствено мога да подсигурявам, че всички задължения като възнаграждение към футболистите са изпълнени. Нови футболисти ще има. Бих желал обаче да ги обявим на първата подготовка. Има 2 момчета, с които сме се разбрали. Надявам се да има и най-малко още две на първото ни занятие.

- Няколко думи за почитателите на Черноморец, които не изоставиха тима си в нито един миг.
-Искам да ги успокоя, че всички в клуба вършим допустимо най-хубавото за Черноморец. А те дано бъдат нашата опора, да ни поддържат, както до момента. Стигнахме доникъде н пътя и имаме потребност от тях, с цел да го извървим сполучливо до дъно. Очакванията и провокациите пред нас са доста огромни. Първото място, на което сме сега, ни задължава.

- А можете ли да им обещаете по-малко инфарктни моменти по време на мачовете, като тимът си обезпечава успехите преди 90-ата минута? Нещо, което се трансформира в запазена марка на "акулите " през есента.
- Не мога да обещая такова нещо. Обещавам, че ще се стремим да играем атрактивен футбол, че финансово ще бъдем постоянни, че ще върша всичко по силите си за богатството на Черноморец и за това да се класираме във Втора лига. Но няма нищо обезпечено на този свят. Дано въпреки всичко през месец май да ликуваме и да започваме да мислим за финансирането ни в по-високия ешелон на родния футбол.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР