Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович няма да играе на

...
Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович няма да играе на
Коментари Харесай

Франция срещу Джокович: Сърбинът аут и от Ролан Гарос, ако не се ваксинира

Лидерът в международната класация Новак Джокович няма да играе на „ Ролан Гарос “, в случай че не е имунизиран, осведоми изданието Schengenvisainfo. Според разпоредбите, които важаха до 15 февруари във Франция, Новак можеше да показа негативен PCR тест за присъединяване във втория шампионат от Големия шлем, само че французите взеха решение да затегнат достъпа и в този момент потвърждението за прекаран ковид, което той употребява, е годно единствено четири месеца.

Това значи, че Новак няма да може да влезе във Франция и да участва на огромния шампионат.

Френското министерство на спорта няма да прави изключение за случая с Джокович, тъй като изискването за имунизация важи за всички жители и пасажери.

„ Това ще важи за всеки, който е фен или професионален състезател, до друго разпореждане. Що се отнася до „ Ролан Гарос “, той е през май. Ситуацията може да се промени дотогава и се надяваме, че ще бъде по-благоприятна. Ще забележим, само че е ясно, че няма да има изключения “, оповестиха от Министерството на спорта.

Изглежда Новак ще се окаже в същата обстановка преди втория шампионат от Големия шлем за сезона като преди този в Мелбърн и ще се бори повече отвън корта, в сравнение с него, в случай че не се имунизира.

По-рано през днешния ден сърбинът разгласи, че до 7-10 дни ще опише по-подробно за случилото се в Австралия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР