Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, е сред няколкото

...
Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, е сред няколкото
Коментари Харесай

Арсенал ще трябва да води ожесточена битка за звездата на Украйна

Лидерът в британската Висша лига – Арсенал, е измежду няколкото клуба, които договарят за Михайло Мудрик, само че Шахтьор Донецк упорства, че техният президент ще реши бъдещето на крилото, откакто получи съответни оферти, написа „ Daily Mail “.

„ Артилеристите “ се чака да са дейни на трансферния пазар за нов нападател или крило през януари, защото се стремят да продължат офанзивата на купата, а също по този начин и потребността от заместител на оперирания в коляното Габриел Жезус, който може да отсъства до три месеца. Смята се, че Шахтьор прави оценка 21-годишния украински национал съвсем 100 милиона евро, като клубът го счита за един от най-горещите гении в света на неговата позиция.

Представянето на Мудрик в Шампионската лига този сезон притегли съществено вниманието на някои огромни европейски клубове, в това число Арсенал. Самият футболист преди време призна, че „ не може да каже „ не “ на клуба от северен Лондон и, че Висшата лига е „ фантазията на всеки състезател “.

Arsenal are one of several clubs in talks for Shakhtar Donetsk star Mykhaylo Mudryk as they look for attacking reinforcements in January |
— MailOnline Sport (@MailSport)
Но Шахтьор е провел диалози с доста тимове, а английското издание твърди, че към момента не са постъпили съответни предложения за Мудрик. Украинците упорстват, че президентът Ринат Ахметов ще има последната дума за възможен трансфер на младока. Твърди се също, че изпълнителният шеф на клуба Сергей Палкин е бил в Лондон тази седмица за договаряния и се допуска, че Шахтьор може да смекчи настояванията си за тези близо 100 милиона евро. „ Миньорите “ не желаят да се разделят елементарно с Мудрик и заради това упорства, че всяка оферта би трябвало да бъде уважителна за играча, клуба и президента на отбора.

Няколко други британски клуба също са свързвани с 21-годишния футболист, в това число Манчестър Сити и Нюкасъл, до момента в който Брентфорд имаше предпочитание да го вземе още предишното лято.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР