Лидерът на Воля Веселин Марешки продължава активно да защитава новата

...
Лидерът на Воля Веселин Марешки продължава активно да защитава новата
Коментари Харесай

„Обединени патриоти” срещу Марешки: Да обяви коя външна сила му плаща и кой иска да окупира България!

Лидерът на „ Воля ” Веселин Марешки продължава интензивно да пази новата „ националистическа ” линия на партията си – срещу НАТО, срещу модернизацията на армията и проруската посока . Днес той изчете парламентарна декларация, повтаряйки аргументите си за мораториум против превъоръжаването. Това обаче  провокира ответна реакция от страна на „ Обединени патриоти ” (ОП).
Искрен Веселинов изчете контрадекларация от името на Оперативна програма незабавно след Марешки, оповестява Флагман.


Според Веселинов,  инвестицията в отбранителните качества на страната е гаранция за отбрана на България.
Следим креативните превъплъщения на един преждеговорищ политически водач, който през последните месеци прави ловки пируети в политическото пространство,  каза още депутатът от Оперативна програма. Изведнъж се оказва, както е бил натовец, става антинатовец; както е бил за рационализация, се оказва срещу модернизацията; както е бил за бизнеса, се оказва бранител на пенсионерите и ред други такива неща. Това е мощна страна на един актьор – да има своите креативен превъплъщения. Въпросът е дали един политик би трябвало да има такива превъплъщения… ”

Според декларацията на Оперативна програма,  превъоръжаването е въпрос на национална сигурност, само че и на национална чест.
И продължавайки да се запитвам за тези ловки пируети и циркови осъществявания през последните месеци, задавам следните въпроси: по какъв начин можем да подсигуряваме своята сигурност, своите права като българи, своето национално достолепие без съюзи, тъй като някои желаят да излезем от съюзите си; по какъв начин можем да ги подсигуряваме без войска? Ако този някой желае по едно и също време да нямаме войска и да напуснем съюзите си, дано да разгласи коя външна мощ му заплаща и кой желае да окупира територията България, тъй като България без войска е територия. Това е въпросът, който задавам аз от тази естрада, и дано актьорите да разгласят за какво, кой и на кого служат!  И в умозаключение желая да кажа, че макар креативните номера, макар цирковите осъществявания,  гласоподавателите на „ Обединени патриоти ” мъчно биха дали своят вот за партия като „ Воля ”, тъй като просто фалшът е изтъкнат . Ние имаме идея, имаме цели, имаме религия в България, а  отсреща имаме опит за дребнави заяждания и за флирт с най-грозното лице на популизма и заиграване с тези, които са неприсъщи на тези, които ги приказват ” , уточни още Искрен Веселинов в декларацията от името на Оперативна програма.

Йордан Цонев от  Движение за права и свободи също разяснява тематиката в коридорите.  Според него,  разноските за рационализация на армията са неизбежни. Той счита, че изявите на Веселин Марешки са популизъм.
От Движение за права и свободи обаче показаха, че  решенията за превъоръжаването следва да се взимат в Народното събрание, а да не се работи на парче от страна на изпълнителната власт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР