Лидерът на Воля Веселин Марешки обяви в официалния си профил

...
Лидерът на Воля Веселин Марешки обяви в официалния си профил
Коментари Харесай

Марешки: Имам информация, че БСП ще подкрепи ВНС след среща със западен посланик

Лидерът на Воля Веселин Марешки разгласи в формалния си профил в обществената мрежа Facebook, че има информация, че Българска социалистическа партия ще поддържат предлагането на премиера Бойко Борисов и плана за нова Конституция.

Днес в постройката на Народното събрание ГЕРБ имаха среща с съдружните си сътрудници Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, които дадоха " кардинално единодушие " за привикване на Велико национално заседание. За задачата са нужни 120 депутатски подписа, което с тяхното единодушие значи, че са събрани 116 такива.

Срещата с групата на Марешки е на 2 септември. Той обаче написа през днешния ден в профила си: " По всичко проличава, че Велико национално заседание ще има. Българска социалистическа партия ще поддържа концепцията след среща на Нинова с дипломат на западна страна.

Всъщност това не се случва за първи път. Няколко пъти в Народното събрание сме били очевидци на превръщане на позицията на социалистите след напън от несъмнено посолство. Така беше, да вземем за пример, при гласуването за модернизирането на армията. Да не приказваме за разкритията с кого са съгласували номинацията на Радев за президент ", написа водачът на Воля.

" Явно социалистите не могат да водят независима политика и се въртят в посока, заложена от външни фактори ", прибавя Марешки.

Самият той разгласи преди дни, че в този момент е времето за привикване на Велико народно събрание, макар че той е срещу.

Рано или късно ще се стигне до концепцията ми за необятен експертен кабинет, споделя още Марешки и приканва за обединяване на всички партии.

По-рано през днешния ден депутатът от НФСБ Валентин Касабов също разяснява пред Нова телевизия, че опозицията в Българска социалистическа партия ще поддържа привикване на Велико народно събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР