Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски поиска правителството да подаде оставка

...
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски поиска правителството да подаде оставка
Коментари Харесай

Опозицията в настъпление! Поискаха правителството незабавно да подаде оставка

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски изиска държавното управление да подаде оставка след отчета на " Трансперънси интернешънъл " за корупцията в страната, оповестява скопският вестник " Република ".

" Трансперънси интернешънъл " разгласи, че Република Северна Македония записва най-ниския си досега рейтинг в битката с корупцията и се намира на 111 място, отбелязва изданието.

Когато ги нарекох " мафия ", мнозина ме питаха за какво употребявам толкоз мощни думи. Според " Трансперънси интернешънъл " по степен на корупция сме на исторически най-лошото 111 място. Това е рухване с пет места спрямо предходната година, в никакъв случай не е било по-лошо в интервала на самостоятелна Македония, съобщи Мицкоски, представен от Българска телеграфна агенция. Той уточни, че по-добри от Република Северна Македония са Косово, Албания, Танзания, Буркина Фасо, Колумбия, Брега на слоновата кост, Гамбия, а страната се намира на едно място с Панама и Монголия. Това е рухване с 45 места за 5 години, посочи Мицкоски. Според водача на опозицията след подобен резултат не е задоволителна оставката на министъра на правораздаването, а е належащо цялото държавно управление незабавно да се отдръпна.

Вярвам в решение с България без оборване на македонската еднаквост и език, декларирал пред Народното събрание министър председателят Зоран Заев. За македонската еднаквост и език нито е било разговаряно и преговаряно, нито ще се беседва и договаря. Може да получим още 100 ултиматума, още 10 пъти несъгласие и обсада, за тези въпроси няма да беседваме, декларирал Заев, представен от " Независен весник ".

Аз чакам от България чисто признание на македонската еднаквост и език, декларирал през вчерашния ден следобяд македонският министър председател Зоран Заев, отговаряйки на въпрос на депутатката Благица Ласовска от ВМРО-ДПМНЕ.

Заев има вяра, че с България ще се реализира контракт и решение, тъй като, както сподели, " доказахме, че можем да го реализираме ". Заев прикани опозицията " да работят дружно, с цел да удвоят триумфа ". Депутатката Ласовска изиска да бъде гласувана декларация, както направи България, и тя да бъде изходна точка за договаряния. По този метод ще облекчим работата на комисията, няма да има нужда по-късно да подават оставки, уточни Ласовска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР