Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо обяви вчера възобновяване на

...
Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо обяви вчера възобновяване на
Коментари Харесай

Гуайдо обяви възобновяване на диалога с правителството на Мадуро

Лидерът на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо разгласи през вчерашния ден обновяване на разговора с държавното управление на президента Николас Мадуро в Барбадос, с посредничеството на Норвегия, само че не посочи по кое време, оповестиха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Тази среща с " представители на узурпаторския режим " на карибския остров би трябвало да послужи за " започване на договаряния за преустановяване на диктатурата ", съобщи в официално съобщение Гуайдо, който е приет за краткотраен президент на Венецуела от петдесетина страни.

" Венецуелският народ, нашите съдружници и демокрациите по света признават нуждата от същински свободен и транспарантен избирателен развой, който ще ни разреши да преодолеем рецесията и да изградим продуктивно бъдеще ", се показва в официалното съобщение, представено от Ройтерс.

Норвежкото държавно управление заяви в официално съобщение, че срещата ще се състои тази седмица. " Страните ще се срещнат тази седмица в Барбадос, с цел да се опитат да намерят в съгласие и конституционно решение ", се показва в официалното съобщение, което беше представено и от венецуелския министър на връзките, Хорхе Родригес.

Два кръга на договаряния сред опозицията и управляващите се състояха през май в норвежката столица Осло, без да доведат до осезателен резултат, напомня Агенция Франс Прес.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР