Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов обяви пред президента Румен Радев,

...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов обяви пред президента Румен Радев,
Коментари Харесай

ПП Възраждане: Президентът отказа да свика референдум за влизане в еврозоната, започваме събирането на подписи

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов разгласи пред президента Румен Радев, че партията му е подготвена да води диалози с всеки за поддръжка за съставяне на държавно управление, както и за политики, само че единствено в случай че те споделят главните визии, които те считат за основополагащи - референдум за участие на България в Еврозоната, предоговаряне на участието ни в Европейски Съюз, да не се купуват нови самолети от Съединени американски щати, както и страната ни да не дава оръжие на Украйна.

По време на консултациите Костадинов и президентът влязоха в полемика и спор дали въобще е вероятен референдум у нас за влизане в Еврозоната.

На излизане от срещата той позволи хипотезата, че е допустимо въобще да не се стигне ди връчването от страна на президента на трети мандат за сформиране на държавно управление.

" Хипотетично е допустимо ", сподели той и продължи: " Но ние ще водим диалози с всички, които участват в Народното събрание... Има партии, с които не бихме разговаряли, да не забравяме и партиите, които не дават отговор на българската конституция, това е Движение за права и свободи, тъй като тя е етническа партия ".

" Да, ние имаме състав на кабинет, да поискахме третия мандат ", уточни Костадинов, само че отхвърли да назове името за номинирания от партията му за претендент за министър председател.

Лидерът на " Възраждане " уточни пред репортерите, че президентът е отказал да поддържа концепцията им за провеждането на референдум за Еврозоната.

" Отиваме на последния вероятен вид - да създадем Иницатевин комитет, с който да събираме подписи за инициирането на допитването ".

От партията му сложили и въпроса за сезирането на Конституционен съд за решението на Народното събрание за даването на оръжия на Украйна, както и за решението за пазаруването на нови американски F-16.

" Отговорът на този стадий е негативен за всички наши въпроси, които ние поставихме пред него ", заключи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР