Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов е бил готов да тегли

...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов е бил готов да тегли
Коментари Харесай

Гунчева показа чат: Костадинов готов да вземе заем, за да плати автобуси за митинги

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов е бил подготвен да тегли заем, с цел да заплати транспорта на хора за присъединяване в партийни манифестации в София.

Това се схваща от скрийншот от чат на депутатите от " Възраждане ", оповестен от напусналата партията Елена Гунчева , която сега е самостоятелен народен представител.

В оповестеното от Гунчева се вижда, че депутатът от " Възраждане " Георги Георгиев задава въпрос дали ще има " обезпечени рейсове " за " митинга ". Не се схваща за кой тъкмо от митингите става дума, тъй като в чата не се загатват дани, а единствено часове.

Друг депутат- Цончо Ганев, му дава отговор, че има превоз. А по-късно се намесва и самият Костадинов: " Събирайте, в случай че би трябвало и по 10 рейса. Ще вземем пари назаем в случай че би трябвало, само че ще ги платим. Трябва да съберем голямо голям брой народ ".

Скрийншотът е съпроводен и от коментар на Гунчева, която акцентира, че макар платения транспорт, Костадинов " отново не се събира голямо количество народ ", тъй като " голямо количество народ се събира, когато ти имат вяра ".



" Знаете ли, когато ГЕРБ плащаха рейсовете с техни хора да идват на митинг в София, какъв брой доста се възмущавах. Защото това не са спонтанни митинги. Да, доста хора нямат пари да отидат до София. Въпросът е, че в София живеят съвсем 1/3 от българите. Ако не можеш да убедиш най-малко 10 000 души от два милиона да те поддържат, къде си тръгнал? ", написа тя и пита дали " Възраждане " разчита единствено на своите членове, на които се спускат задача да вземат участие в митинг, с цел да вземе властта.

" Никога не съм одобрявала да се заплаща проведено за митинги. Дори за превоза. Не го одобрявах за ГЕРБ, не го утвърждавам и за досегашната ми партия. И съм го казвала неведнъж. Когато аз съм ходила на митинги, никой не ми е плащал за превоза, за горивото или нещо друго. Защото съм ходила по вътрешно разбиране, а не по партийна заръка ", написа още тя.

Начинът, по който Костадинов се разпорежда с финансите на партията, е една от аргументите, с която Гунчева. Тя се възмути, че полагащите се на депутатите безотчетни пари са били взети за партийната каса, които не е ясно по какъв начин са харчени.

" Никой от нас не можеше да си разреши да отвори приемна в изборния си регион и да наеме помощник или да заплати на специалисти за мнения. Подчертавам, че за цялото време на престоя си в Народното събрание, съм била на хотел, който съм заплащала сама. За страдание, за наемане на рейсове за митинги имаше пари, само че да наемем специалисти, с цел да подготвим професионално неща за пленарна зала - не ", твърди тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР